Cine sunt cei mai importanţi investitorii în criptomonede care și-au sporit averile

Foto: criptomonede.net
145

În lume, criptomoneda originală Bitcoin (BTC) a făcut ca unii dintre primii investitori să obțină averi exorbitante de pe urma investițiilor lor. Însă, cu prăbușirile înregistrate anul trecut, piața crypto și-a dovedit, din nou, volatilitatea. Asta nu înseamnă că unii investitorii în criptomonede nu și-au sporit averile.

Concret, au existat miliardari care și- au multiplicat averea din monede virtuale, alții ”au sărăcit”, devenind doar milionari crypto. Însă, a existat și categoria celor care au falimentat pur și simplu.

Unii au avut norocul să piardă „doar” câteva sute de milioane. În schimb, pierderile altora s-au ridicat la zeci de miliarde, în timp ce alții, cum este cazul fondatorul platformei de schimb de criptomonede FTX, Sam Bankman-Fried, a ajuns în spatele gratiilor, scrie Finbold.

Lista criptomiliardarilor s-a micșorat anul trecut

În luna decembrie, lista criptomiliardarilor s-a micșorat, incluzându-i doar pe Changepg Zhao (CZ) de la Binance, Tyler și Cameron Winklevoss de la Gemini, Jed McCaleb și Chris Larsen de la Ripple, Brian Armstrong de la Coinbase și Matthew Roszak de la Bloq, conform datelor Forbes.

-Changpeng Zhao

Numele Changpeng Zhao este un nume cu reputație în industria monedelor virtuale. El este fondatorul Binance (BNB), cea mai mare bursă de criptomonede din lume. În ciuda faptului că a pierdut peste 50 de miliarde de dolari, CEO-ul platformei de tranzacționare rămâne cel mai bogat om în crypto, cu o avere netă estimată la 4,5 miliarde de dolari, care provine din participația sa de 70% la BNB.

-Jed McCaleb

Jed McCaleb, co-fondator al companiei cripto Ripple Labs, care este în prezent implicată într-o bătălie juridică cu Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb din Statele Unite, se poate considera norocos că a pierdut „doar” 100 de milioane de dolari, din averea sa care ajunsese la 2,4 miliarde de dolari, în decembrie, conform estimărilor Forbes.

Averea sa a rămas intactă doar pentru că și-a vândut aproape toate XRP-urile, tokenul emis de Ripple, înainte de prăbușire, între decembrie 2020 și iulie 2022.

-Chris Larsen

Un alt co-fondator al Ripple, Chris Larsen, a pierdut peste 2 miliarde de dolari pe parcursul anului 2022 din cauza scăderii prețului XRP, ceea ce a dus la scăderea averii sale la 2,1 miliarde de dolari. El deține, în continuare, statutul de ”criptomiliardar”.

-Gemenii Tyler și Cameron Winklevoss

Cei doi au investit 11 milioane de dolari în anul 2013 și se pare că acum Tyler și Cameron Winklevoss se numără printre primii miliardari Bitcoin, având, fiecare, o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari.

În ianuarie 2022, averea netă a celor doi era estimată la 4 miliarde de dolari. Gemenii Winklevoss au contribuit la lansarea platformei de socializare Facebook, iar apoi l-au dat în judecată pe Mark Zuckerberg cerând despăgubiri de milioane de dolari.

-Brian Armstrong

Brian Armstrong este co-fondator al Coinbase, cea mai mare platformă de tranzacționare a criptomonedelor din Statele Unite. Coinbase a fost una dintre primele burse de criptomonede, începând cu 2012.

Gurul tehnologic deține în prezent o participație de 19% în Coinbase. Brian Armstrong avea o avere netă de 1,5 miliarde de dolari în decembrie 2022. În ciuda pierderii sumei de 4,5 miliarde de dolari, el rămâne în top, spre deosebire de celălalt co-fondator al Coinbase, Fred Ehrsam, care acum are o avere de 800 de milioane de dolari.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online