Cu cât vor fi majorate pensiile românilor?

29

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a vorbit despre majorarea veniturilor vârstnicilor români, subliniind că există mai multe ipoteze pe masa guvernanților.

Astfel, prim-ministrul României a oferit un interviu celor de la Antena 3, în care a vorbit despre mai multe subiecte, printre care și despre pensiile românilor.

În viziunea președintelui Klaus Iohannis, acesta a anunțat că pensiile ar trebui majorate de anul viitor, iar fiecare partid din coaliția de guvernare a venit cu propriul procentaj pentru creșterea pensiilor.

Așadar, Partidul Social Democrat (PSD) a spus că veniturile vârstnicilor României trebuie majorate cu 10%, Kelemen Hunor, președintele UDMR, a precizat că este de bun simț ca pensiile să crească în raport cu rata inflației, adică 15%, iar Partidul Național Liberal (PNL) spune că acestea trebuie majorate cu 16 procente.

În acest context, șeful Executivului a fost întrebat la postul de televiziune anterior menționat care este, de fapt, procentajul cu care vor fi majorate pensiile.

În opinia sa, „Vedeți, tocmai aici apare partea care nu trebuie să se transmită către oameni pentru a le crea așteptări, pentru că și așa sunt destul de necăjiți și au problemele pe care le știm cu toții. Eu îmi păstrez partea de responsabilitate, îmi doresc foarte mult ca prim-ministru și nu cred că există cineva care să nu își dorească, să poată să acopere această rată a inflației prin asigurarea de venituri suplimentare pensionarilor, tuturor celor care au viața activă și lucrează într-un domeniu sau altul, cetățenilor vulnerabili”, spune Nicolae Ciucă.

Există mai multe ipoteze de majorare a pensiilor

Premierul Nicolae Ciucă a mai spus că există mai multe ipoteze, cu diferite procentaje de majorare a pensiilor.

Astfel, „Acum, în momentul de față, sigur avem ipoteze, sunt ipoteze de la 10%, la 15%, la 11%”, spune șeful Guvernului.

Vești bune pentru cei cu pensiile sub 3.000 de lei

La rândul său, Ministrul Muncii a explicat într-un interviu acordat la Antena 3 că majorarea pragului de impozitare al pensiilor din România de la 2.000 la 3.000 de lei este, de fapt, o „impozitare progresivă”.

Menționăm faptul că această măsură a fost criticată intens de PNL la momentul lansării în spațul public, însă acum, fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan, propune ca pensiile mai mici de 3.000 de lei să fie scutite de impozit.

Întrebat despre această mișcare făcută de liberali, Marius Budăi susține că viziunea PNL s-a schimbat, iar acesta este un lucru cât se poate de bun. Totodată, el a mai adăugat că social democrații sunt deschiși să lucreze la un astfel de proiect.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata