Dacă Executivul continuă să se împrumute la dobânzi foarte mari, România va fi lovită de o criză cruntă, spune Victor Ponta

34

Un fost premier al României vine cu o profeţie neagră despre viitorul ţării noastre. Având în vedere actuala situaţie internaţională şi modul în care acţionează Guvernul, el crede că România va intra în colaps, iar situaţia va fi mult mai grea decât cea prin care a trecut Grecia, în urmă cu un deceniu.

Victor Ponta: Nu ştiu nicio ţară care să facă asta şi să reziste pe termen lung

În viziunea sa, Victor Ponta a comentat cele mai recente acţiuni ale Guvernului de la Bucureşti. Fostul prim-ministru este de părere că ne aşteaptă o criză fără precedent, având în vedere că Executivul continuă să se împrumute la dobânzi foarte mari.

El este de părere că economia României nu va mai rezista prea mult.

Astfel, „Nu cunosc nicio ţară care să se împrumute cu asemenea dobânzi şi care să reziste pe termen lung”, a declarat Victor Ponta, într-o intervenţie la România TV.

În opinia sa, „Eu urmăresc acum din postura de neimplicat politic, dar de om care se uită la business şi la zona noastră din Europa de Est.

Azi, duminică dimineaţă, a mai apărut o ştire că Guvernul s-a mai împrumutat cu niste bani, cu dobândă de 9%.

Vreau să vă spun că nu cunosc nicio ţară care să se împrumute cu asemenea dobânzi şi care să reziste pe termen lung”, a declarat, duminică, Victor Ponta.

„O să fie mai rău decât a fost în Grecia.

Fostul premier al României a subliniat că ţara noastră ar putea ajunge într-o situaţie fără precedent, aceea de a rămâne fără bani.

Situaţia se anunţă mai critică decât cea prin care a trecut Grecia, spune Ponta.

Astfel, „O să fie mai rău decât a fost în Grecia, acum zece ani, pentru că noi nu suntem în zona euro”, este de părere liderul Pro România, potrivit româniatv.net.

El a avertizat că lumea întreagă se pregăteşte de recesiune, dar aceste semne nu par să se vadă şi în România, care continuă să se împrumute şi să plătească dobânzi pentru aceste împrumuturi.

„Asta înseamnă că nu o să avem bani în anii care urmează şi mi se pare curios că nimeni nu e interesat de chestia asta.

În contextul comparativ, „O să fie mai rău decât a fost în Grecia, acum zece ani, pentru că noi nu suntem în zona euro.

Pe plan mondial încep să apară din ce în ce mai multe probleme. Toată lumea se pregăteşte de recesiune.

Noi se împrumutăm ca să plătim dobânzi. Şi nu rămâne niciun ban în România”, a mai declarat Victor Ponta.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata