Reprezentanții Consiliului Elevilor a discutat problema nedecontării cheltuielilor de transport ale elevilor cu premierul Nicolae Ciucă

38

În ziua de marţi 18 octombrie, reprezentanții Consiliului Elevilor s-au întâlnit cu premierul Nicolae Ciucă pentru a discuta despre problema nedecontării cheltuielilor de transport ale elevilor.

În întâlnirea lor cu premierul Nicolae Ciucă în care au vorbit despre decontarea cheltuielilor de transport ale elevilor, a participat şi ministrul Educației, Ligia Deca.

Elevii s-au întâlnit cu Nicolae Ciucă

Concret, elevii au propus ca anumite sume să fie transferate de la bugetul naţional către bugetele primăriilor şi consiliilor judeţene cu destinaţie fixă, decontarea cheltuielilor pentru transportul elevilor.

În opinia sa, „În data de 7 octombrie 2022, o parte din membrii Biroului executiv al Consiliului Național al Elevilor au participat la o întâlnire de lucru cu prim-ministrul României, domnul Nicolae Ciucă, pe tema transportului elevilor. La întâlnire a participat și ministrul educației, doamna Ligia Deca.

În cadrul întrevederii, Consiliul Elevilor a venit cu o soluție care poate rezolva pentru totdeauna problema nedecontării cheltuielilor de transport ale elevilor – transferul, începând cu luna ianuarie a anului 2023, a unor sume de bani către autoritățile locale (primării și consilii județene), de la bugetul de stat, care să fie ulterior oferite transportatorilor. Guvernul și-a asumat că va constitui un comitet interministerial la care CNE va avea statut de invitat permanent, menit să înceapă demersurile pentru implementarea propunerii reprezentanților elevilor.” a transmis Consiliul Național al Elevilor.

Câți bani vor primi elevii?

În contextul financiar, pe termen scurt, elevii vor primi câte 60 de lei pentru primii trei kilometri, suma urmând să se suplimenteze cu 6 lei pentru fiecare kilometru parcurs în plus.

Concret, „De asemenea, pe termen scurt, s-a agreat faptul că elevii navetiști vor avea acoperite cheltuielile de transport prin intermediul unor alocații forfetare ce vor fi oferite în avans, în cuantum de 60 de lei/lună pentru primii 3 kilometri parcurși, suma fiind ulterior suplimentată cu câte 6 lei pentru fiecare kilometru în plus până în localitatea în care studiază. Suma rezultată va putea fi dublată, în cazul în care ea nu acoperă prețul abonamentului/biletelor de transport.

Dacă ești elev navetist, spune-ne ce sumă plătești, lunar, pentru a ajunge de acasă până la școală și înapoi!”, a transmis Consiliul Național al Elevilor pe Facebook.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro