Bitcoin și Ether au văzut intrări puternice în ultima săptămână

Bitcoin și ethereum, cele mai mari două criptomonede în ceea ce privește capitalizarea pieței, au înregistrat intrări puternice săptămâna trecută, care au văzut investițiile în acest sector atingând 489 de milioane de dolari, cele mai mari din februarie, au arătat datele săptămânale ale CoinShares.

Bitcoin a primit cea mai mare parte din intrările investitorilor săptămâna trecută de 441,7 milioane de dolari, cu 4,2 miliarde de dolari până în acest an. Cea mai mare monedă digitală din lume a înregistrat ieșiri săptămânale record în săptămâna precedentă.

Ethereum a înregistrat intrări de 30,2 milioane de dolari săptămâna trecută și un vârf istoric de 13,9 miliarde de dolari în 2021, arată datele.

Intrările totale până în acest an au fost de 5,45 miliarde de dolari.
Eterul a atins încă un maxim record de 3.530 de dolari, împingând capitalizarea sa de piață la 393 miliarde de dolari. Dar a scăzut ultima dată cu 2,4%, la 3.353 dolari.

„Cel mai mare motiv al creșterii (în ethereum) pare să fie numărul tot mai mare de dezvoltatori care construiesc aplicații DeFi pe platformă, dar și interesul instituțional în creștere”, a declarat Petr Kozyakov, cofondator și director executiv la rețeaua globală de plăți Mercuryo .

DeFi sunt platforme criptografice care facilitează împrumuturile în afara instituțiilor bancare tradiționale.

Alte criptomonede, cum ar fi Polkadot, Binance și Cardano, au înregistrat intrări minore.
Graficul rămâne cel mai mare manager de monedă digitală, cu 49,3 miliarde de dolari la 30 aprilie, de la 41 de miliarde de dolari săptămâna precedentă. CoinShares, al doilea cel mai mare și cel mai important manager european de active digitale, supraveghează aproximativ 5,8 miliarde de dolari începând cu săptămâna trecută, de la 5,2 miliarde de dolari pe 23 aprilie.

Activele totale administrate până în acest an au atins 64,7 miliarde de dolari. În 2020, AUM a fost de 19 miliarde de dolari și 2,57 miliarde de dolari în 2019.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata