5 motive să alegi vânzarea produselor tale printr-un marketplace

7

Trăim într-o eră digitală, iar activitățile comerciale de desfășoară tot mai mult în mediul virtual. Mulți antreprenori își schimbă filosofia de business și aleg să vândă online, iar comerțul electronic reprezintă domeniul cu cea mai mare rată de creștere în ultimii ani. Dacă ai făcut deja pasul către digitalizarea afacerii sau ești în etapa când te gândești să încerci o schimbare, ca să fii eficient în e-commerce trebuie să-ți diversifici canalele de vânzare. Iată care sunt cele mai importante argumente pentru vânzarea produselor tale printr-un marketplace și cum să realizezi această colaborare:

Reduci costurile operaționale și logistice                                 

Volumul cheltuielilor pentru demararea și gestionarea unui magazin online reprezintă o piatră de încercare pentru orice business, mai ales dacă se află la începutul activității în mediul online.

Pentru a reduce costurile operaționale și logistice, o soluție recomandată este vânzarea prin site-uri de comerț electronic de tip marketplace, care găzduiesc produsele și serviciile mai multor firme și prelucrează tranzacțiile ce se derulează în cadrul platformei respective.

O astfel de colaborare, cu marketplace-uri de interes, fără să ai un magazin online, prin platforma ta automatizată de management vânzări te ajută să-ți expui produsele cu o vizibilitate maximă și cu un efort financiar mai redus decât în cazul operării de la  A la Z a magazinului online propriu.

Acest plus de eficiență provine în principal din operarea unui volum mult mai mare de comenzi din diverse domenii, prin utilizarea unor soluții software specializate și coordonarea profesionistă a activităților de curierat, gestionare retururi și update-uri de prețuri. 

Beneficiezi de o vizibilitate mai bună în mediul online

Listarea pe marketplace-uri îți aduce o prezență mai activă pe motoare de căutare, în special pe Google. Aceste platforme de e-commerce au departamente dedicate optimizării SEO și alocă sume mari pentru marketing și promovare pe toate canalele online. 

Astfel beneficiezi de notorietatea și vizibilitatea marketplace-ul, fără cheltuieli suplimentare și totodată diversifici strategia de dezvoltare a firmei, având posibilitatea să testezi noi produse și pachete promoționale.

Actualizezi în mod automat stocurile   

Atunci când alegi să vinzi printr-un marketplace beneficiezi de automatizarea operațiunilor prin care se efectuează actualizările de stocuri pentru toate categoriile de produse pe care le comercializezi.

Astfel elimini procesarea manuală și ai posibilitatea să instalezi  programe speciale de gestiune a stocurilor, ca să știi în orice moment care sunt produsele pe care le poți promova și necesarul de aprovizionare pe care trebuie să-l iei în calcul la planificarea cheltuielilor.

Poți să externalizezi pocesarea comenzilor

Deseori se întâmplă ca succesul în online să vină împreună cu o supraaglomerare în activitatea zilnică, din cauza volumului mare de comenzi pe care le ai de procesat. Angajații nu mai fac față problemelor apărute și scade nivelul calitativ al serviciilor pe packaging, livrare și customer service.

Cu ajutorul unui marketplace poți să externalizezi procesele repetitive, care consumă resurse importante de timp și de forță de muncă. Astfel te poți concentra pe dezvoltarea afacerii, pe identificarea de noi produse și segmente de piață. 

Ai la dispoziție servicii mai bune pentru livrarea produselor

Un motiv important să alegi vânzarea produselor printr-un marketplace este posibilitatea de îmbunătățire a serviciilor de livrare. Știi cât de important este ca transportul coletelor să se desfășoare în timpul preconizat, fără greșeli, întârzieri sau deteriorarea produselor.

Prin colaborarea cu un marketplace aceste probleme sunt preluate de platformă și întreg lanțul logistic este optimizat, pe baza aplicațiilor software specializate. Clienții vor fi mai mulțumiți, iar numărul retururilor va scădea.

Ia în considerare aceste argumente și optează pentru vânzarea online prin marketplace, pentru un comerț online eficient și dezvoltarea pe termen lung a afacerii tale.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata