​Au început înscrierile pentru examenul de atribuire a calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent

33

Camera Consultanților Fiscali a anunţat că ​au început înscrierile pentru examenul de atribuire a calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent, în sistem online în data de 5 noiembrie 2022.

Astfel, Examenul online poate fi susținut de către candidați de acasă sau din orice altă locație în care sunt asigurate conexiunea la internet și celelalte condiții tehnice pentru susținerea examenului.

Înscrierile la examen se fac în perioada 26 septembrie 2022 – 14 octombrie 2022 pe site-ul www.ccfiscali.ro – secțiunea EXAMEN, prin crearea unui cont în aplicația de gestionare a dosarelor candidaților la examen, folosind o adresă de e-mail validă.

Tematica şi bibliografia examenului pentru atribuirea calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent – sesiunea noiembrie 2022 

În contextul condiţiilor, potrivit prevederilor art. 5 alin. (1) din Regulamentul pentru organizarea examenului de atribuire a calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent, aprobat prin Hotărârea Consiliului superior al CCF nr. 11/2020, cu modificările și completările ulterioare, candidaţii la examenul de atribuire a calităţii de consultant fiscal trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

a) să fie licențiați ai unei facultăți cu profil economic;

b) să aibă o experiență profesională de minimum 5 ani, dintre care minimum 3 ani în una sau mai multe dintre următoarele activități:

(i) elaborarea, avizarea, aprobarea sau aplicarea legislației fiscale;

(ii) administrare fiscală;

(iii) elaborarea sau aplicarea reglementărilor contabile;

(iv) activitate financiar-contabilă;

(v) activitate didactică universitară în domeniul finanțelor publice, fiscalitate, politici fiscale și bugetare, contabilitate financiară, finanțele instituțiilor publice;

(vi) activitate de consultant fiscal asistent;

c) să nu aibă antecedente penale pentru săvârșirea unor infracțiuni sancționate de legile fiscale, financiar-contabile, vamale, cele care privesc disciplina financiară, precum și alte infracțiuni în legătură cu exercitarea activităților prevăzute la lit. b);

d) să aibă capacitate deplină de exercițiu;

e) să fie apți din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei.

-CONDIȚIILE PENTRU CONSULTANT FISCAL ASISTENT:

În art. 6 alin. (1) din Regulamentul pentru organizarea examenului de atribuire a calității de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent, aprobat prin Hotărârea Consiliului superior al CCF nr. 11/2020, cu modificările și completările ulterioare, candidaţii la examenul de atribuire a calităţii de consultant fiscal asistent trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:

a) să aibă calitatea de licențiat al unei instituții acreditate de învățământ superior cu durata stabilită de lege;

b) să aibă o experiență profesională de minimum 2 ani;

c) să nu aibă antecedente penale pentru săvârșirea unor infracțiuni sancționate de legile fiscale, financiar-contabile, vamale, cele care privesc disciplina financiară, precum și alte infracțiuni în legătură cu exercitarea activităților prevăzute la art. 5 alin. (1) lit. b) din Regulament;

d) să aibă capacitate deplină de exercițiu;

e) să fie apți din punct de vedere medical pentru exercitarea profesiei.

Sursa: Hotnews.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata