Ce conțin, de fapt, crenvurștii de porc?

Foto: doctorulzilei.ro
99

După ce a analizat 19 sortimente, toate având în compoziție aditivi alimentari, numărul de E-uri variind între 2 și 11, ​InfoCons a descoperit produse care sunt vândute drept „crenvurști de porc” care conțin mai multă carne de pui, apă și sare.

În aceste produse carnea de porc se află în proporţie de 10% – 93% în compoziţia crenvurştilor de porc, potrivit un studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor acestui tip de produse ce se regăseşte pe piaţa din România.

Astfel, „În total au fost analizate 19 produse. Ca urmare a centralizării şi analizării informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat: procentul de carne de porc este cuprins între 10 şi 93% din compoziţia produsului”, se menţionează în comunicat.

 În acest context, există şi produse care sunt comercializate sub denumirea ”Crenvurşti carne de porc”, însă primul ingredient din listă este carnea de pui. Carnea de porc se află pe a patra poziţie în lista ingredientelor.

În afară de carne, din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziţie, 57,89% au apă, fiind şi cel de-al doilea ingredient, iar 31,57% au sarea ca fiind al treilea ingredient.

În contextul cantităţilor, ingredientele de pe etichetă se află în ordine descrescătoare, primul fiind în cantitatea cea mai mare, iar ultimul în cantitatea cea mai mică.

Totodată, din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiţi în crenvurştii de porc: 100% din produse au în compoziţie E-uri (aditivi alimentari), iar numărul de aditivi alimentari variază între 2 şi 11.

Aşadar, aplicaţia InfoCons afişează numărul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cea de sare şi numărul de calorii din produsele scanate.

Sursa: Hotnews.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online