Elon Musk a pierdut trei lucruri importante și chiar a reușit să doboare un record

Foto: news.ro
138

În toamna anului trecut, după luni de drame și dispute juridice, Elon Musk a finalizat achiziția companiei Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari.

Apoi, nu a durat prea mult până când miliardarul a trecut la restructurarea companiei, prin concedieri pe bandă rulantă. Nu doar Twitter ar trecut printr-o schimbare majoră.

În contextul schimbătilor, în ultimele luni, Elon Musk a pierdut trei lucruri importante și chiar a reușit să doboare un record.

Iar principalele lucruri pe care miliardarul le-a pierdut în ultima perioadă.

-Musk nu mai este cel mai bogat om din lume

În primul rând, acestaa pierdut o avere. Elon Musk nu mai este cel mai bogat om din lume, averea sa fiind în declin începând cu noiembrie 2021. Fondatorul Tesla a pierdut 200 de miliarde de dolari după ce a cumpărat Twitter. În al doilea rând, și-a pierdut o mare parte din aura pe care o căpătase cu ajutorul Tesla.

În plus, şi compania auto Tesla a înregistrat o scădere de 65% a valorii acţiunilor în 2022, cu o scădere de 44% în decembrie. Musk a vândut miliarde de dolari în acţiuni ale companiei în eforturile de a face Twitter profitabil, dar, până acum, nu sunt semne că a reușit, scrie Inc.com.

-Și-a pierdut dreptul de a greși

În al treilea rând,  poate cel mai important din punct de vedere uman, Musk și-a pierdut dreptul de a greși, notează Inc.com.  Pe lângă o serie de declarații controversate care i-au atras critici în ultimele luni, Musk a devenit acum ținta bășcăliei.

Miliardarul a fost ironizat pe Twitter după ce a scris că tancurile folosite în războiul din Ucraina arată precum cele din Primul Război Mondial. Musk le-a numit „o capcană mortală”. „Tancurile sunt acum o capcană mortală. Dacă niciuna din tabere nu are superioritate aeriană, nu le rămâne decât infanteria și artileria: adică Primul Război Mondial”, a scris Elon Musk pe Twitter.

-Luat peste picior de internauți

Mesajul lui Musk a atras mai multe reacții critice și comentarii usturătoare. „BREAKING: Forțele Armate ale Ucrainei au semnat un contract pentru tancuri cu Tesla Motors, în valoare de 8 miliarde de dolari”, a postat contul Reuters Pitchbot, care nu are nicio legătură cu agenția de presă.

Un utilizator de Twitter, designerul britanic de jocuri video Richard Garriott, care se numără printre cele 164 de persoane pe care Musk le urmărește pe rețeaua de socializare, s-a întrebat, retoric, ce rol au tancurile militare în războaiele moderne, în vreme ce generalul-locotenent în retragere Mark Hertling, un critic al lui Musk, a scris:

”Nu azi, Satana. … Rezoluția mea de Anul Nou este să nu mă angajez în polemici cu cei care își dau cu părerea atunci când nu au nicio experiență și mai puțină experiență pe această temă”.

-A doborât totuși un record

Elon Musk a doborât recordul mondial pentru cea mai mare pierdere de avere personală înregistrată în istorie. În ultimele două luni ale anului 2022, el a pierdut aproximativ 165 de miliarde de dolari, potrivit Guinness World Records.

Aceste cifre sunt urmare a unei scăderi a valorii acțiunilor Tesla deținută de Musk, după ce acesta a cumpărat Twitter anul trecut.

Preluarea platformei de socializare, evaluată la 44 de miliarde de dolari, a stârnit îngrijorări în rândul investitorilor cu privire la faptul că miliardarul nu mai acordă suficientă atenție companiei Tesla.

Aşadar, o altă consecință a declinului abrupt al averii o reprezintă pierderea poziției de cel mai bogat om din lume în favoarea lui Bernard Arnault, deținătorul brandului de lux, Louis Vuitton.

Sursa: Capital.ro

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online