Impactul unui mediu de lucru sănătos asupra productivității angajaților

Sursa foto: Shutterstock.com
25

Productivitatea ridicată la locul de muncă reprezintă în realitate o atenție specială acordată angajaților, deoarece aceasta tinde să crească atunci când nevoile personalului sunt atinse, cum ar fi cele legate de sănătate, de mediul de lucru, de instrumentele necesare și altele.

Având în vedere că majoritatea persoanelor își petrec o bună parte din viață la locul de muncă, este normal ca acesta să ofere un mediu de lucru sănătos, în care angajatul să se poată simți în siguranță și prin care să își poată efectua diferite investigații și analize, dacă este cazul.

Pentru a evidenția mai clar importanța și impactul pe care un mediu de lucru sănătos îl poate avea asupra productivității, în continuarea acestui articol vom menționa 4 rezultate benefice care ar putea fi observate în urma implementării unui astfel de sistem.

Impactul mediului de lucru sănătos asupra productivității: 4 exemple și rezultate

De la beneficii imediate la avantaje observate de-a lungul timpului, mediul de lucru sănătos poate oferi numeroase rezultate pozitive, cum ar fi:

Sănătatea angajaților

Pentru mulți dintre angajați frica de îmbolnăvire, prețul serviciilor medicale, calitatea lor și așa mai departe poate să diminueze performanța și moralul din cauza îngrijorării și a stresului.

Atunci când o companie apelează la servicii medicale private cum ar fi de exemplu accesul la abonamentele business Medlife, aceasta oferă angajaților cele mai bune servicii și pachete medicale, ceea ce înseamnă o grijă în minus și o creștere a moralului la locul de muncă.

Creșterea retenției

Chiar dacă în acest moment descrierea „suntem ca o familie” a devenit un clișeu sau chiar un semnal de alarmă pentru mulți potențiali candidați, deoarece descrierea nu este de obicei acompaniată de adevărate acțiuni, îmbunătățirea mediului de lucru poate veni însă în ajutorul acestei afirmații.

Atunci când angajații observă atenția sinceră care este oferită pentru a crea un mediu de lucru sănătos și sigur, dorința de a rămâne cu firma respectivă poate crește și astfel se va putea menține un ritm de lucru constant și o creștere treptată a performanței.

Creșterea numărului de potențiali angajați

Chiar dacă retenția de angajați este bună, există însă și cazuri când este nevoie de mai mult personal, fie că este vorba de o extindere sau de o mărire a unei echipe actuale. Atunci când vine vorba de noi angajați este bine de avut un număr cât mai mare de candidați pentru a alege pe cei mai potriviți.

În ziua de azi, din ce în ce mai mulți candidați doresc mai mult decât un salariu, ceea ce îi face să ia în considerare mai multe aspecte ale unei firme sau companii și să ia decizia cea mai bună pentru ei și familiile lor.

Productivitatea la locul de muncă va crește prin alegerea candidaților ideali companiei și posturilor vacante, lucru care se poate realiza prin crearea unui mediu de lucru sănătos, care va crește la rândul lui interesul unui număr mai mare de aplicanți.

Reducerea riscului de burnout

Mediul de lucru sănătos nu se referă doar la sănătatea fizică ci și la cea psihică, motiv pentru care există numeroase pachete private sau servicii dedicate sănătății mintale.

Având în vedere că stresul și anxietatea pot duce la apariția burnout-ului și la scăderea drastică a performanței, implementarea unui astfel de proiect nu numai că va îmbunătăți sănătatea angajaților, va și asigura o menținere sau chiar o creștere a productivității.

Toate aceste beneficii și exemple, sunt doar câteva dintre avantajele unui loc de muncă sănătos. Fie că este vorba de creșterea productivității din cauza moralului ridicat sau a loialității față de companie, axarea pe sănătate va oferi rezultate pozitive pe termen lung de fiecare dată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata