În ce scop forțele armate din China au înrolat zeci de foști piloți militari britanici?

38

În prezent, forțele armate din China au înrolat zeci de foști piloți militari britanici, iar specialiștii au considerat acest lucru fiind o amenințare la adresa intereselor Regatului Unit.

Astfel, acei piloți britanici, care au acceptat să se înroleze în cadrul armatei chineze pentru a antrena piloții militari chinezi „aproape sigur îmbunătățesc cunoștințele și capacitățile militare ale Chinei”, a declarat un oficial, potrivit Sky News.

Scopul Chinei, în recrutarea a zeci de foști piloți militari originari din Marea Britanie, este pentru a instrui forțele armate chineze cum să lupte împotriva avioanelor de război și a elicopterelor occidentale.

China desfășoară companii de recrutare în mai multe țări

În acest sens, un oficial a afirmat că aproximativ 30 de foști piloți de avioane rapide, dar și de elicoptere, cărora li s-au propus salarii anuale de aproximativ 240.000 de lire sterline, se află în prezent în China pentru a instrui piloții Armatei Populare de Eliberare a Chinei. Un analist în domeniul apărării a descris acest lucru fiind o încălcare uimitoare a securității.

Autoritățile chineze angajează în mod activ mai mulți piloți militari și foști piloți militari. Respectiv, și alți specialiști din cadrul RAF, Royal Navy și armata britanică, precum și personal din alte state occidentale, a precizat oficialul occidental.

Situația este atât de alarmantă, încât serviciul de informații pentru apărare al Ministerului Apărării a emis, marți, 18 octombrie, o „alertă de amenințare” pentru a avertiza cadrele militare în activitate și foștii militari față de astfel de abordări.

De asemenea, China desfășoară și alte companii de recrutare în mai multe țări străine. În acest sens este vizată și o țară cu sediul în Africa de Sud, a mai declarat oficialul occidental. Vârful de recrutare a cadrelor militare a fost identificat începând cu sfârșitul anului 2019, la începutul pandemiei.

O bună parte dintre recruți au în jur de 50 de ani și au părăsit armata britanică cu mulți ani în urmă

În acest context, oficialii occidentali nu au prezentat numărul total de foști militari din Marea Britanie care au fost vreodată angajați să lucreze în interesele statului chinez. De asemenea, nu au putut oferi un număr în privința membrilor actuali și foștilor membri ai personalului vizați în acest moment.

Așadar, nu au fost prezentate mai multe informații în privința datelor personale ale foștilor piloți militari britanici care lucrează deja în China, însă oficialii au menționat că o parte dintre ei au în jur de 50 de ani și au părăsit armata cu mai mulți ani în urmă.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro