Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare de călătorie din cauza grevei anunțate de însoțitorii de zbor de la compania aeriană EasyJet.

36

În prezent, românii care vor să călătorească în Spania, în perioada următoare, trebuie să verifice zborurile înainte. O informare în acest sens a venit de la Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Astfel, într-un comunicat transmis vineri, MAE anunță că cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească, pe cale aeriană, înspre şi dinspre Spania trebuie să știe că mai multe organizaţii sindicale au anunţat, pentru mai multe perioade din luna iulie, o grevă a însoţitorilor de zbor ai companiei aeriene EasyJet.

Din această cauză, MAE  precizează că pot exista blocaje majore ale curselor aeriene operate de această companie, iar călătorii trebuie să fie informați. În ceea ce privește perioada grevei, potrivit reprezentanților MAE, greva va avea loc între 1 – 3, 15 – 17 şi 29 – 31 iulie, la cele 3 baze situate în Barcelona, Palma de Mallorca şi Malaga.

Recomandările MAE pentru românii care călătoresc în Spania

În acest sens, „În vederea prevenirii unor situaţii neplăcute pe durata călătoriei în străinătate, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se informeze din timp cu privire la situaţia zborurilor contractate, consultând paginile de Internet de specialitate şi oficiale şi/sau contactând direct operatorul de zbor”, transmite sursa citată.

Cetățenii aflați în situații dificile pot solicita asistență consulară la Consulatului General al Românei la Madrid, la numărul +34 91.734.4004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, anunță MAE.

 În același timp, sursa citată mai precizează că cetățenii aflați în situații speciale, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi următoarele linii telefonice de permanenţă, în funcţie de regiune:

– Consulatul General al Românei la Madrid: +34 669.362.202
– Consulatul General Barcelona: +34 661.547.853
– Consulatul General Sevilla: +34 648.212.169
– Consulatul General Bilbao: +34 608.956.278
– Consulatul Castellon de la Plana: +34 677.842.467
– Consulatul Ciudad Real: +34 609.513.790
– Consulatul Zaragoza: +34 663.814.474
– Consulatul Almeria: +34 682.733.408

Ryanair, Volotea și EasyJet demarează o nouă grevă

în contexrul călătoriilor aeriene şi românii care călătoresc în Italia trebuie să fie bine informați. Menționăm faptul că în acest weekend sunt așteptate mai multe greve la nivelul marilor companii aeriene. În cursul zilei de sâmbătă, 25 iunie, sindicatele care reprezintă angajații Volotea și easyJet au anunțat că se vor alătura demersului făcut de sindicatele angajaților Ryanair.

Astfel, pe lângă Spania, în cursul zilei de sâmbătă, 25 iunie, însoțitorii de bord și piloții care lucrează pentru Ryanair, Malta Air și CrewLink din Italia își vor înceta activitatea timp de 24 de ore.

Menționăm faptul că Greva Ryanair din 25 iunie face parte dintr-o grevă mult mai mare la nivel european. Atât piloții cât și însoțitorii de bord din Spania, Portugalia, Franța și Belgia își vor înceta activitatea în perioada 24, 25, 26, 30 iunie, precum și în perioada 1 – 2 iulie 2022, conform ultimelor informații.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata