Nancy Pelosi: Intențiile SUA sunt unele cât se poate de pașnice

Foto: businessisider.com
73

Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor a SUA, a făcut primele declarații în cadrul vizitei sale din Taiwan, vizită care a stârnit o revoltă din partea Chinei. Astfel, oficialul american spune că intențiile SUA sunt unele cât se poate de pașnice.

Nancy Pelosi a ajuns în cursul serii de marți în Taiwan, iar anunțul vizitei sale a înfuriat Beijingul, care a anunțat  că va lua măsuri drastice în ultimele ore.

În ciuda acestui lucru însă, oficialul american susține că intențiile SUA sunt cât se poate de pașnice în regiune, explicând totodată scopul vizitei sale.

În opinia sa, „Venim ca prieteni în Taiwan, venim în pace în regiune”, a declarat Pelosi în cadrul unei întâlniri cu vicepreşedintele parlamentului taiwanez, Tsai Chi-chang, arată AFP.

Menționăm faptul că vizita oficialului american nu a fost anunțată oficial, însă a fost discutată intens în ultimele zile, China fiind cea mai revoltată. Nancy Pelosi a ajuns într-un final marți seară la Taipei, la bordul unui avion american.

Reacția Chinei la vizita lui Nancy Pelosi

În momentul în care oficialul american a aterizat în Taiwan, o reacție fulger a venit din partea ministrului chinez de Externe, care a trecut la amenințări. Acesta a denunțat o ”încălcare gravă” a angajamentelor americane faţă de China, care „subminează grav pacea şi stabilitatea regionale”.

În cadrul vizitei sale, Pelosi urmează să se întâlnească cu preşedinta Taiwanului, precum şi cu activişti pentru drepturile omului, iar discuțiile pe care le va purta nu sunt încă destul de clare.

Ca răspuns fulger la vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan, China a luat decizii drastice. Concret, autoritățile vamale chineze, citate de Reuters, au informat că China a decis să suspende importurile de citrice, dar și de peşte sabie răcit şi stavrid negru congelat din Taiwan începând cu data e 3 august.

Măsuri drastice luate de China privind importurile

În plus, această decizie vine după ce în urmă cu doar câteva ore ca oficialul american să aterizeze la Taipei, ministerul comerţului de la Beijing anunța și că va fi suspendat exportul de nisip natural către Taiwan, tot începând cu 3 august.

În același timp, China mai promite și alte măsuri, disciplinare împotriva a două fundații din Taiwan. Ma Xiaoguang, purtătorul de cuvânt al Oficiului pentru Afaceri Taiwan din China, anunța că acestora le va fi interzis să mai coopereze cu persoane, dar și cu companii de pe continent.

Este vorba despre cele două fundaţii sunt Taiwan Foundation for Democracy şi Taiwan International Cooperation and Development Fund, a spus Ma.

Sursa: Capital.ro

Citeste cele mai noi știri din business si mediul economic. Financiarul va aduce zilnic știri economice, noutati interne si externe.  Citeste zilnic cele mai noi știri online

articole seo