Noul selecţioner al reprezentativei de fotbal Under 20 a României este Daniel Pancu

Foto: fanatik.ro
16

În prezent, Daniel Pancu este noul selecţioner al reprezentativei de fotbal Under 20 a României. Acesta îl înlocuiește pe Bogdan Lobonț.

„Mulţumesc celor din Federaţie că s-au gândit la mine, sper să nu le înşel aşteptările şi încrederea”, a declarat, marți, Daniel Pancu.

În contextul desemnării, Daniel Pancu a fost prezentat oficial în această funcție în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate, marţi, la sediul Federaţiei Române de Fotbal. Acesta a declarat că noua funcție îl onorează având în vedere că a îmbrăcat tricoul echipei naţionale la juniori, tineret şi seniori, iar acum a ajuns să antreneze o selecționată a României.

În afirmaţiile sale, „Mulţumesc celor din Federaţie că s-au gândit la mine, sper să nu le înşel aşteptările şi încrederea. E o zi de mare bucurie, o postură care mă onorează şi mă responsabilizează. Trăind emoţiile în tricoul echipei naţionale la juniori, tineret şi seniori, a venit acum ziua să antrenez o selecţionată a României. Este un lot intermediar, un lot formator, practic sunt al treilea antrenor.

Primul şef ca să spun aşa pentru mine este Emil Săndoi de la U21, iar apoi voi colabora şi cu antrenorul de la U19 care are jocuri oficiale. Eu voi fi nevoit să mă descurc, să antrenez jucătorii, să le transmit acea stare care cred că uneori lipseşte, mă refer la responsabilitatea de a purta tricoul echipei naţionale. Îmi doresc ca la sfârşitul acestui mandat să promovez cât mai mulţi jucători la naţionala U21”, a declarat marți Daniel Pancu.

Bogdan Lobonţ nu mai este selecţioner al reprezentativei de fotbal Under 20 a României

În opinia sa, „Am stat mult timp pe bară, să spun aşa, dar e vina mea pentru că am avut câteva oferte după despărţirea de Poli Iaşi, însă le-am refuzat, fiind la început de carieră. Am învăţat multe în perioada în care am stat acasă, am avut posibilitatea să fac ceea ce fac şi în postura de selecţioner, adică multă muncă analitică.

Toţi antrenorii vor să antreneze zi de zi, mai ales când e vorba despre jucători tineri. Aşa că suferi ca selecţioner din punctul ăsta de vedere. Dar voi merge la cluburi şi academii, voi ţine legătura cu antrenorii, iar selecţia o voi face şi din ce îmi vor spune ei despre jucători”, a explicat Daniel Pancu.

În contextul forbalistic, reprezentativa Under 20 a României a rămas fără selecţioner pe data de 7 iulie 2022, când Federaţia Română de Fotbal a anunţat încheierea contractului cu Bogdan Lobonţ. El a fost primul antrenor al nou înfiinţatei selecţionate Under 20, a strâns pe banca ei opt meciuri de pregătire, având trei victorii şi cinci înfrângeri.

Din punct de vedere competiţional, Daniel Pancu s-a retras din lumea fotbalului la finalul sezonului 2017-2018. El şi-a început cariera de antrenor la FC Rapid, echipă de fotbal pe care a condus-o între octombrie 2018 și martie 2020. A doua sa experienţă ca antrenor principal a fost la CSM Poli Iaşi între august 2020 și ianuarie 2021.

Din martie 2022, el a ocupat funcţia de antrenor coordonator al academiei clubului de fotbal FC Voluntari. Daniel Pancu a activat şi ca preşedinte al FC Rapid pentru mai puţin de două luni între lunile iunie – august 2020, relatează Agerpres.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata