O nouă condiție pentru întâlnirea dintre Volodimir Zelenski și Vladimir Putin față în față să poată fi realizată cât mai curând

Foto: româniatv.net
38

Rusia pune o nouă condiție astfel încât întâlnirea dintre Volodimir Zelenski și Vladimir Putin față în față să poată fi realizată cât mai curând.

Răsturnare de situație privind întâlnirea dintre Vladimir Putin și Volodimir ZelenskiRusia pune noi condiții, anunță postul de televiziune CNN Türk, citând surse din Guvernul Turciei, scrie agenția Rambler.ru.

În acest sens, Moscova și-a schimbat poziția privind întrevederea dintre președintele rus și cel ucrainean și și-a atenuat condițiile pentru organizarea negocierilor față în față.

Această confirmare vine după ce anterior, Moscova anunța că este nevoie de elaborarea unei ”foi de drum” pentru viitoarele negocieri de pace. La rândul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, declara zilele trecute că delegația ucraineană „a dispărut de pe radarele”.

Rusia și-a atenuat condițiile pentru negocierile față în față dintre liderul rus și cel ucrainean

Acesta este și motivul pentru care procesul de negocieri s-a oprit, spunea oficialul rus. Pe de altă parte, lucrurile s-ar putea schimba acum, odată ce Kremlinul ar fi decis ca foaia de drum să fie analizată în cadrul întrevederii față în față a celor doi șefi de stat.

Sursele din Guvernul Turciei mai spun și că în timpul întâlnirii dintre președintele rus, Vladimir Putin și cel turc, Recep Erdogan, care a avut loc la Soci, pe 5 august, liderul de la Moscova ar fi dat de înțeles că astfel de negocieri sunt cât se poate de posibile.

Astfel, „Liderii pot discuta și stabili foaia de drum. Pentru ca, după aceea, delegații să lucreze la transpunerea în practică a acestei foi de drum”, au spus sursele citate.

Erdogan vrea să organizeze negocierile față în față dintre Zelenski și Putin

Concret, de la debutul războiului din Ucraina și până în prezent, Turcia a avut un rol cheie pentru a aduce pacea. După ce a discutat cu Vladimir Putin, Recep Tayyip Erdogan, efectuează o vizită în Ucraina cu scopul de a ajuta la organizarea unor negocieri față în față între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski.

Astfel, în cursul zilei de vineri, Erdogan a plecat la Lvov pentru o întâlnire trilaterală cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski și Secretarul General al ONU António Guterres.

Cei trei oficiali urmează să discute despre situația din jurul Centralei nucleare de la Zaporojie, despre bombardarea centrului de detenție preventiv din Elenovka, dar și despre acordul privind transportul de cereale încheiat la Istanbul săptămânile trecute.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata