7 sfaturi pentru a găsi bilete de avion avantajoase

Sursa foto: Shutterstock
52

Procesul de căutare al unor bilete de avion avantajoase, cu atât mai mult din punct de vedere al bugetului, poate fi unul frustrant și epuizant. Și mai ales atunci când realizezi, pe ultima sută de metri, că încă nu ai rezervat zborul pentru vacanța pe care ți-o dorești de multă vreme. Și ținând cont de faptul că prețurile se schimbă constant, în funcție de o serie de factori, căutările pare că durează o veșnicie. 

 

Așa cum este important să găsești o cazare care să se încadreze în bugetul tău, la fel de important este să selectezi și un zbor care să te ajute să economisești și să descoperi lumea fără a-ți goli complet portofelul. Și vestea bună este că întotdeauna există ofere foarte bune, însă trebuie să fii suficient de inventiv în a ști cum să le găsești. 

 

În acest sens, am adunat pentru tine în rândurile următoare o serie de sfaturi care să te ajute să găsești bilete de avion avantajoase. Chiar dacă acestea nu se aplică întotdeauna, de cele mai multe ori te vor ajuta să descoperi variante economice de călătorie!

   1. Caută biletele de avion cu mult timp înainte 

Cu toții știm că răscolirea internetului în căutarea biletelor de avion trebuie să înceapă cu mult timp înainte de perioada pe care o ai în minte pentru vacanță. Chiar dacă este mult probabil să existe numeroase oferte last-minute, nu e ideal să te bazezi pe asta. De regulă, companiile aeriene pun la bătaie bilete cu până la 12 luni în avans, așa că te sfătuim să începi căutarea din timp, pentru a te asigura că vei prinde cea mai bună ofertă și că vei găsi bilete de avion avantajoase!

   2. Încearcă cele mai diverse combinații de bilete 

În căutarea celor mai avantajoase bilete de avion îți recomandăm să încerci diverse combinații. De pildă, dacă dorești să mergi din București spre New York, iar biletele pe care le-ai găsit sunt destul de costisitoare, poți încerca o combinație diferită. E posibil să găsești un zbor București-Hamburg, cu bilete de avion spre Hamburg la preț avantajos, urmat de un zbor Hamburg-New York la un preț acceptabil. Mai mult, poți avea parte și de o escală lungă în Hamburg și practic, vei avea bilete de avion avantajoase, dar și posibilitatea de a vizita două destinații diferite. 

   3. Fii flexibil în ceea ce privește ora, dar și destinația 

Dacă vrei să găsești bilete de avion avantajoase, un factor important este flexibilitatea, atât în ceea ce privește data, cât și ora din zi sau destinația. Acest sfat se aplică celor pasionați de călătorie și nu de destinația în sine. Prin urmare, îți sugerăm să jonglezi cu destinațiile și să achiziționezi bilete de avion la preț bun în funcție de ofertele găsite. În afara destinației, e important să fii flexibil în ceea ce privește ora de zbor și ziua din săptămână, căci prețurile pot varia considerabil.  

   4. Folosește motoare de căutare specializate 

Există numeroase site-uri care scanează zborurile tuturor companiilor aeriene și care te pot ajuta să găsești bilete de avion avantajoase. Aceste motoare de căutare specializate îți compară, practic, toate ofertele pentru destinația pe care o alegi. 

   5. Rezumă-te la bagaje de mână 

Dacă alegi o destinație aproape de România și nu dorești mai mult decât un city-break, sfatul nostru este să optezi doar pentru un bagaj de mână. De cele mai multe ori, bagajul de cală ajunge să coste cât biletul de avion propriu-zis. Acordă atenție politicii de bagaje a companiei cu care zbori, căci multe dintre companii acceptă la bagajul de mână și trolere mici, pe când altele doar un rucsac. 

   6. Nu călători în weekend 

Atunci când ai luat decizia să pleci într-un city-break, în weekend, te sfătuim să-ți iei măcar o zi liberă de la job, căci cele mai scumpe zile de plecare sunt cele de weekend. Dacă vei alege să pleci, de exemplu, într-o zi de joi sau altă zi din cursul săptămânii, vei avea șansa de a alege cele mai avantajoase bilete de avion și vei economisi bani

   7. Ține cont de fidelitatea companiilor aeriene 

Toate companiile aeriene își doresc să te fidelizeze, motiv pentru care îți oferă puncte la fiecare zbor, ceea ce îți va aduce reduceri considerabile ulterior la bilete de avion. Companiile low-cost chiar îți oferă posibilitatea de a achiziționa carduri de fidelitate, prin urmare bilete de avion mai avantajoase. 

 

Cu ajutorul acestor sfaturi, cu siguranță vei reuși să găsești bilete de avion care să nu-ți dea peste cap bugetul, în așa fel încât să te poți bucura de o vacanță binemeritată, oricare ar fi destinația!