Afaceristul PDL de sub fusta mamei

– Afacerile de milioane de euro derulate cu statul de firma Atlas SRL, la care este acţionar senatorul PDL Marius Necula, sunt atribuite oficial părinţilor acestuia.

– Am vrut să-i cunoaştem pe cei doi afacerişti de succes din Galaţi şi am aflat că tatăl lui Necula a decedat în 2007, iar mama acestuia are 72 de ani.

.
.
Domnule Necula, cum a câştigat firma dumneavoastră contractele cu statul?

La 72 de ani, Georgeta Necula, mama senatorului PDL Marius Necula, a devenit unul dintre cei mai activi oameni de afaceri din Galaţi. Astfel, în timp ce aproape toate şantierele de construcţii din acest oraş şi-au închis porţile, o firmă de-a bătrânei a reuşit să contracteze lucrări de construcţii în valoare de aproximativ 5,2 milioane euro de la stat.

Atlas SA
a obţinut cinci contracte de lucrări de construcţii finanţate de la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) şi unul de la Ministerul Agriculturii în valoare totală de 21.346.936 lei, scrie România Liberă.

Însă, SC Atlas SA este cunoscută pentru activitatea de transport. Nici Data Consult, firma care deţine majoritatea acţiunilor de la Atlas SA, nu este specializată în construcţii, ci în închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare.

În aceste condiţii, atribuirea lucrărilor  la sălile de sport firmei Atlas este cel puţin surprinzătoare, dacă luăm în calcul faptul că în sistemul achiziţiilor publice sunt puse condiţii foarte stricte în privinţa experienţei în domeniu a firmei care preia contractul.

Senatorul Marius Necula încearcă de mulţi ani să-şi detaşeze imaginea de Atlas SA – fosta firmă de transport a Combinatului -, pe care o controlează din 1999.  În 2003, pe atunci subprefect numit de PSD, a fost acuzat de liderii PD Galaţi că a transferat datoriile pe care Atlas le avea la stat către o societate din Brăila.

Citește și
1 Comentariu
  1. popa spune

    Mare nemeric acest Nicula.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata