4 investiţii pe care merită să le faci în locuinţa ta

Efortul de renovare şi decorare a casei are rolul de a o transforma într-un cămin mai confortabil şi mai funcţional. Pe lângă aceasta, investiţiile pe care le faci menţin şi cresc valoarea de piaţă a locuinţei tale. Iată câteva îmbunătăţiri pe care le poţi face pentru a-ţi îmbunătăţi calitatea vieţii în propria casă.

Renovează bucătăria

Bucătăria este locul în care petreci cel mai mult timp împreună cu familia. Acolo vă începeţi ziua cu o cafea şi un mic dejun şi o încheiaţi la cină, aflând cum a decurs programul fiecăruia. Dulapurile, blatul, gresia şi faianţa, electrocasnicele, masa şi scaunele, decoraţiunile textile sunt elementele pe care le poţi înnoi periodic. Adaugă cele mai noi tehnologii în bucătărie şi te vei bucura de avantajele unui mediu primitor şi inteligent.

Condiţii de relaxare şi sport

Activitatea fizică este esenţială pentru organism. În ultima perioadă, închiderea sălilor de fitness i-a determinat pe mulţi să renunţe la mişcare. Regimul de telemuncă a redus şi deplasările la serviciu, care mai consumau ceva efort, aşadar planeta a fost predispusă la sedentarism. Pentru a compensa această lipsă, în funcţie de spaţiul disponibil, poţi amenaja un colţ sau chiar o cameră de sport. Dacă ai subsol sau mansardă în casă, e momentul să le transformi radical. Investiţia poate varia de la un simplu covor de fitness până la kituri profesionale complexe. Pentru refacere, tratament specific şi relaxare, fotoliile pentru masaj sunt cea mai bună investiţie, deoarece tratează fiecare grupă de muşchi în parte şi te ajută să rămâi în formă şi să-ţi conservi sănătatea.

Remodelează baia

Într-o casă, baia este un loc intim. De felul cum arată camera de baie depinde începutul zilei tale de lucru. Dacă eşti întâmpinat de mobilier învechit, lucruri aglomerate şi o instalaţie sanitară precară, ai toate condiţiile să porneşti cu stângul. În schimb, dacă accesoriile sunt de calitate şi păstrezi ordine în baie, armonia aceasta îţi va oferi un plus de energie atât de necesar dimineaţa. La fel şi seara, când te întorci obosit din goana între sarcinile de familie şi de serviciu şi simţi nevoia să te revigorezi cu un duş. Când eşti înconjurat de materiale naturale, de calitate, într-un mediu luminos cu un design plăcut, simţi că te eliberezi de tot stresul acumulat şi o poţi lua de la capăt oricând.

Camera de zi

Dacă familia voastră se reuneşte cel mai des în living, aceasta este camera cu care poţi începe renovarea casei. În funcţie de suprafaţă şi de dotările existente poţi începe de la câteva înlocuiri până la o schimbare radicală. Încearcă să delimitezi locurile din camera de zi, astfel încât să fie posibile în acelaşi timp şederea la masă, relaxarea pe canapea, servirea unei cafele sau practicarea unui joc distractiv. Un upgrade la dispozitivele electronice este binevenit pentru serile de film sau jocuri electronice. O nouă masă cu scaune vor fi imediat observate de oaspeţii frecvenţi. Chiar şi un fotoliu de citit şi un lampadar sunt investiţii ale căror rezultate se văd aproape instant.

Pandemia de COVID-19 ne-a transformat radical vieţile. Milioane de oameni au rămas consemnaţi în propriile case, care s-au transformat totodată în birouri şi săli de sport. Cei care au investit inteligent în amenajarea locuinţei au profitat la maxim şi nu au simţit nevoia acută de a ieşi. În schimb, cei care şi-au ignorat casele şi au căutat soluţii externe pentru orice activitate a trebuit să se zbată într-un spaţiu neprimitor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner