Case din lemn durabile cu Mobina Construct

Atunci când ne gândim să ne construim propria casă, căutăm cele mai bune soluţii atât din punct de vedere al confortului oferit, dar și al preţului pentru acea casă. Casele din lemn sunt din ce în ce mai căutate și în ţara noastră, iar acest lucru se datorează și faptului că preţul pentru o astfel de casă este considerabil mai redus decât al celor din cărămidă sau BCA, dar și faptului că timpul necesar pentru construcţia unei case din lemn este mult mai redus și prin urmare și costul cu mâna de lucru este mai mic.

Cu toate acestea, există persoane sceptice în ceea ce privește rezistenţa în timp a unei case din lemn. Ei bine, deși lemnul este un material rezistent, există câteva trucuri și recomandări prin care o casă construită având la baza lemnul să dureze foarte mult. Aceste sugestii vizează atât etapa de construire a casei, cât și întreţinerea după finalizarea construcţiei.

Alegerea lemnului pentru casă

Atunci când ai luat decizia de a-ţi construi o casă din lemn, trebuie să știi ce esenţă de lemn este indicată ţinând cont de caracteristicile zonei în care urmează a fi ridicată casa, iar pentru aceasta un expert în prelucrarea lemnului este cel mai indicat să te asiste cu sfaturi. Calitatea lemnului este esenţială pentru a rezista mulţi ani la diferitele condiţii meteo.

Expunerea cât mai mică la apă pe timpul construcţiei

Lemnul folosit în construcţia de case este uscat și pentru a avea garanţia că nu vei întâmpina probleme pe viitor, încearcă să reduci cât poţi de mult expunerea la ploaie, zăpadă sau umiditate excesivă atunci când te afli în etapa de construire a casei. Astfel vei evita probleme precum umflarea, răsucirea sau contracţia materialului lemnos.

Folosește un colorant sau o vopsea potrivită pentru lemn

După ce ai ridicat casa, trebuie să asiguri materialul lemnos cu un strat de vopsea sau ulei pentru lemn. Ei bine, asigură-te că folosești o substanţă potrivită pentru lemn și care să protejeze lemnul, nicidecum să îl distrugă.

Asigură o bună întreţinere și verificare

Casele din lemn sunt mult mai sensibile la umiditate și de aceea este important să verifici cel puţin o dată pe an să nu existe locuri în care apa să se infiltreze în structura de lemn a casei. Orice mică fisură sau scurgere trebuie soluţionată imediat.

Asigură o temperatură constantă

Casele din lemn au un ritm propriu de viaţă datorită faptului că lemnul este un material „viu”. Prin urmare, umiditatea se poate acumula imediat într-o casă din lemn nelocuită săptămâni sau luni, afectând în timp lemnul. Fie că pleci o săptămână sau două la intervale regulate de timp, asigură-te că temperatura în casă este constantă și astfel umiditatea nu va crește, afectând lemnul din structura casei.

Pentru a avea garanţia că te vei bucura împreună cu familia ta de o casă din lemn care să rămână moștenire copiilor tăi, poţi apela cu încredere la o firmă specializată în construcţia caselor din lemn, și anume Mobina Construct din Suceava. Această firmă este formată din specialiști în cunoașterea lemnului cu o vechime mai mare de 25 de ani în prelucrarea acestui material de construcţii. Astfel, experţii de la Mobina Construct vor alege cea mai bună esenţă de lemn pentru construcţia casei tale. Cunoscând „comportamentul” lemnului, experţii de la Mobina Construct își iau angajamentul să ridice casa în cele mai bune condiţii, ţinând cont de condiţiile meteorologice astfel încât acestea să nu afecteze câtuși de puţin lemnul folosit în construcţia casei familiei tale. Toate materialele folosite în construcţia casei de lemn pe care le folosesc cei de la Mobina Construct sunt special destinate pentru a fi folosite pe lemn sau în combinaţie cu acesta. Astfel, ai garanţia că te vei bucura de o casă din lemn pentru toată viaţa, iar investiţia făcută va merita.

Dacă vrei să ai certitudinea unei case din lemn cu garanţie pe viaţă, atunci apelează la Mobina Construct, iar tehnicile folosite de Mobina Construct îţi vor oferi cel mai bun confort în casa de lemn mult visată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata