Cum putem să reducem numărul muștelor și să prevenim infestările și reproducerea acestora?

Foto: bzi.ro
47

În generel, dacă spui vară, nu spui doar vacanță, soare și relaxare. Spui și muște și țânțari. O zi de vară în curte, la grătar, poate fi distrusă de muștele care încep să dea târcoale. Și oricâte soluții am folosi pentru a ține cât mai departe muștele, este clar că nu vom putea scăpa definitiv de enervantele insecte. În plus, insecticidele clasice pot fi periculoase, mai ales dacă avem copii.

Micile insecte zburătoare care ne fac vara un coșmar nu pot fi eliminate din curte, oricât am încerca. Dacă pentru interior soluția este montarea plaselor la toate geamurile, pentru afară nu prea avem cum să luptăm cu muștele.

Putem însă să reducem numărul muștelor care ne dau bătăi de cap și să prevenim infestările și reproducerea acestora.

Muștele trag la mizerie

De regulă, cheia pentru reducerea numărului de dăunători care zboară în curte este să ne întrebăm, în primul rând, de ce ne dau târcoale și ce caută. Răspunsul este unul simplu: muștele trag la mizerie!

În general, muștele caută fecale, gunoi, animale moarte (inclusiv hamburgeri), sucuri vărsate, materie vegetală în descompunere și alte resturi biologice. Altfel spus, sunt atrase de murdărie. Vor să depună ouă în murdărie și să mănânce murdărie. Deci, dacă vrem să nu avem în curte multe muşte, trebuie să începem prin a scăpa de murdărie.

Ce sfaturi există pentru a nu mai atrage muștele?

Sfaturile pentru a preveni invazia muștelor de diferite tipuri, sunt acelea că ar trebui să începeți cu o inspecție amănunțită a curții și să urmați aceste sfaturi:

– Nu lăsați deşeuri de la animale pe gazon;

– Asigurați-vă că ați acoperit pubelele de gunoi și că acestea sunt curate la exterior;

– Căutați orice ochi de apă stătută și scăpați de el;

– Tundeți gazonul în mod regulat.

Cum să scăpați de muște dacă aveți o curte curată

Uneori, chiar și după ce ați curățat coșurile de gunoi și ați eliminat orice sursă de murdărie, muștele tot nu vor dispărea, sunt câteva sugestii pentru a vă ajuta să scăpați de ele, nu însă să le eliminați definitiv:  unul dintre acestea sunt: Folosiți ventilatoare!

Muștelor nu le place vântul, așa că un ventilator electric sau chiar două îndreptate strategic spre grătarul unde se adună de obicei pot reduce numărul acestora.

Puneți hârtie pentru muște

Benzile de hârtie pentru muște funcționează bine pentru a elimina unii dintre dăunătorii zburători. Mirosul dulce atrage dăunătorii pe hârtie, făcându-i să se împotmolească pe suprafața lipicioasă, până mor. Regula generală, conform Universității Texas A&M, este o bandă de 10 cm la un spațiu de 1.000 de metri cubi.

Folosiți momeală pentru muște

Un alt mod, este momeala pentru muște le atrage și le otrăvește cu ceva numit metomil. Sunt eficiente și ușor de utilizat, dar metomilul nu este bun pentru animale sau consumul uman, așa că aveți grijă!

Lucruri care NU țin muștele departe de curte

Sunt însă, câteva așa zise tehnici de respingere a muștelor, care nu funcționează, așa cum se spune pe internet

1. Lumânări cu aromă de citronella

Orice substanță chimică eliberată de o lumânare este rapid dispersată de aerul din jurul ei. Concluzia: aceste lumânări nu funcționează.

2. Uleiurile esențiale

Adăugați „muștele respingătoare” pe lista lucrurilor pe care uleiurile esențiale nu le pot face să dispară.

3. Plante care resping muștele

Este o teorie complet falsă cum că plante precum busuiocul sau menta pot alunga muștele

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata