Mobilarea bucătăriei: 7 criterii de alegere pe care trebuie să ai în plan

Fiecare cameră din locuință merită o atenție aparte. Totuși, bucătăria reprezintă unul dintre cele mai speciale spații, fiindcă aici se pregătesc cele mai gustoase bucate și toată familia se reunește la cină. Din acest motiv, amenajarea bucătăriei merită toată atenția ta.

Vrei să te ocupi de amenajarea bucătăriei? Ai nevoie de mobilă rezistentă, confecționată din materiale de calitate, care să schimbe aspectul camerei. Descoperă, din articolul nostru, care sunt criteriile de care merită să ții cont în alegerea mobilierului din bucătărie, pentru un aspect impecabil.

Mobilează bucătăria în stilul preferat

Înainte de achiziționarea mobilierului pentru bucătărie, gândește-te la stilul pe care îl preferi. De stilul în care va fi amenajată bucătăria depinde alegerea mobilierului, a nuanțelor pentru pereți și chiar a electrocasnicelor.

Pentru că stilul de amenajare diferă de la modern la rustic, nu rămâne decât să alegi stilul care te reprezintă, pentru o bucătărie plăcută din punct de vedere estetic. În timp ce o bucătărie rustică implică folosirea materialelor naturale, precum lemnul masiv pentru mobilă, o încăpere modernă se remarcă prin linii drepte și mobilier cu finisaje și accesorii din metal.

Alege materiale eficiente pentru mobilier

Mobilierul din bucătărie trebuie să arate bine și să fie realizat din materiale eficiente. De pildă, pentru living, lemnul masiv este perfect. Deși lemnul masiv se folosește și pentru mobila din bucătărie, este indicat să optezi pentru detalii din inox, sticlă sau metal. Motivul este simplu – aceste materiale se pătează mai greu, rezistă la umezeală și sunt rezistente la foc.

Mai mult, materialele eficiente precum inoxul sau metalul nu necesită o îngrijire foarte mare și au un preț avantajos, util atunci când nu dispui de un buget generos pentru amenajare.

Achiziționează mobilier de calitate

Indiferent de mărimea bucătăriei, ai nevoie de mobilier de calitate, pe care să nu-l schimbi în fiecare an. Fie că ești în căutare de mese, scaune sau rafturi, există o gamă variată de modele, culori și materiale, din care poți alege variantele optime. Poți achiziționa dulapuri din metal sau MDF, care își mențin aspectul și rezistența în timp sau dulapurile din lemn masiv, potrivite pentru o bucătărie clasică.

În funcție de modelul preferat și de stilul bucătăriei tale, mobilierul îți asigură tot confortul atunci când îți petreci timpul în această cameră.

Ia în calcul mobila la comandă

Ai o bucătărie de dimensiuni reduse sau simți că nicio piesă de mobilier din magazin nu se potrivește în locuința ta? Ia în calcul mobilierul la comandă, care te ajută să personalizezi obiectele în funcție de necesitățile tale.

Orice bucătărie este unică iar alegerea mobilierului depinde de spațiul disponibil, de modul în care sunt poziționate ferestrele sau de preferințele personale.

Ține cont de spațiul disponibil

Fiecare bucătărie poate fi eficientă, atâta timp cât ții cont de spațiul de care dispui. În funcție de spațiul disponibil în bucătărie, te poți folosi de orice colțișor, pentru maximizarea spațiului.

Astfel, poți să amenajezi o bucătărie cu rafturi ingenioase de depozitare, care să îndeplinească atât un rol estetic, cât și unul funcțional. În plus, într-o bucătărie mică poți folosi și suporturile suspendate, pentru a așeza căni, pahare sau ustensile. Și mesele pliabile reprezintă o soluție atunci când nu ai loc suficient în bucătărie.

Acordă atenție detaliilor

Când vine vorba de amenajarea bucătăriei, nu uita că detaliile fac diferența. Fiecare accesoriu trebuie să completeze această încăpere, de la corpul de iluminat, până la suportul pentru vase.

Electrocasnicele sunt la fel de importante! Pe lângă utilitate, acestea contribuie la amenajarea corectă a spațiului. Asigură-te că în bucătărie ai și un blat spațios, care asigura continuitate zonei de lucru. Nu uita nici de priză blat, care trebuie să fie la îndemână atunci când folosești diferite aparate pentru gătit.

Formează un ansamblu plăcut

Pe lângă funcționalitate, bucătăria trebuie să aibă un aspect plăcut. Felul în care așezi accesoriile, finisajele, culorile și obiectele din mobilier, toate aceste elemente contribuie la aspectul vizual al bucătăriei.

Pentru a nu transforma bucătăria într-o încăpere încărcată, evită amalgamul de culori, ci îndreaptă-ți atenția către două, maxim trei nuanțe.

Mobila de bucătărie este complexă, deoarece trebuie să găzduiască numeroase electrocasnice și accesorii. Alege cu grijă mobilierul și amenajează corect bucătăria, ținând cont de sugestiile noastre!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata