Sfaturi și trucuri pentru întreținerea lenjeriei de pat albe

28

1. Urmați instrucțiunile de pe eticheta de spălare. Nu experimenta cu spălatul lenjeriei de pat, urmându-ți instinctele! Acest detaliu poate să nu pară important, dar cearșafurile pot fi realizate dintr-o combinație de materiale diferite, așa că întotdeauna este o idee bună să urmați sfaturile producătorului pentru spălarea cearșafurilor.

2. Folosiți apă fierbinte. Și prin fierbinte înțelegem foarte fierbinte. Apa caldă ajută la curățarea petelor care sunt mai adânci în material. (IMPORTANT: Acest lucru se aplică numai țesăturilor albe!)

3. Spălare regulată. Spălați lenjeria de pat în mod regulat. Dacă este necesar, fă-ți un program de spălat ca să nu uiți. Pentru cearșafurile colorate este suficient sa le speli la 2 saptamani, pentru alb – o data pe saptamana ar fi ideal daca vrei sa le pastrezi albe.

4. Clătiți înainte de spălare. Unii consideră eficient și să clătim lenjeria de pat cu apă călduță timp de aproximativ 30 de secunde chiar înainte de a le spăla în mașina de spălat. În acest fel, toate uleiurile, celulele moarte ale pielii și alte fluide corporale sunt mai bine spălate din țesătură.

5. Separați lenjeria colorată de pat de cea albă. Sperăm că o faci deja și asta nu este o știre pentru tine! Albul se spală întotdeauna separat de orice altă rufă. Aceasta este probabil regula nr. 1 pentru a păstra materialele albe pentru mai mult timp.

6. Sari peste balsamurile chimice. Problema cu balsamul este că, deși înmoaie țesătura, nu se clătește foarte bine.

7. Nu mâncați în pat. Ei bine, acesta este un sfat destul de logic atunci când vine vorba de evitarea petelor… Să mănânci în pat în weekend este distractiv! Prin urmare, vă recomandăm să aveți grijă când mâncați în pat și să încercați să evitați orice pete de la alimente.

În cele din urmă, dacă tot vrei să folosești înălbitor pentru a albi lenjeria de pat – folosește-l cu înțelepciune.

– În primul rând, spălați lenjeria de pat cu detergent de spălat obișnuit pentru a îndepărta cea mai mare parte a murdăriei.

– Apoi puneți din nou cearșafurile în mașina de spălat, turnați 1/2 cană de înălbitor direct pe tambur și începeți ciclul obișnuit de spălare.

– Spălarea cearșafurilor înainte de a folosi înălbitor va asigura că nu vor apărea pete după albirea țesăturii.

Acum cunoașteți mai mult decât suficiente modalități despre cum să eliminați petele galbene de pe lenjeria de pat și cum să vă păstrați cearșafurile albe proaspete cât mai mult timp posibil!

Sursă: https://spalno-belyo.com/

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata