Spațiul de lucru de acasă: 4 elemente pentru a-l face mai primitor

41

Munca de acasă îți permite să îți amenajezi un spațiu de lucru după bunul plac, în funcție de preferințe, dar și de nevoile tale. Pentru a-ți face spațiul de lucru de acasă cât mai primitor, iată câteva idei de amenajare care să te inspire.

Iluminează în mod corect spațiul

Pentru a te bucura de un iluminat corect, care să nu îți forțeze ochii și care să te ajute să realizezi munca rapid și eficient, este recomandat să începi prin a monta corpuri de iluminat care să acopere toată suprafața casei. Plafonierele sunt unele dintre cele mai bune soluții, așa că poți opta atât pentru plafoniere pentru interior, cât și pentru plafoniere de exterior cu care să iluminezi zona exterioară biroului tău sau pe cea din zona de trecere spre acesta. 

 

Firește, este important să folosești cât mai mult lumina naturală, însă în anumite moment acest lucru s-ar putea să nu fie posibil. Astfel, pe lângă plafoniere, ar trebui să alegi și becuri de calitate, cu lumină caldă, dar apropiată luminii de zi, astfel încât senzația de confort să te îmbie să lucrezi. 

 

Un iluminat corect te va ajuta să te concentrezi și nu îți va obosi ochii, în încercarea de a vedea cât mai bine.

De asemenea, poți opta și pentru mici lămpi de birou sau aplice de perete, în funcție de cât de confortabil te simți tu cu implementarea acestor obiecte de iluminat. 

Folosește mobilier de calitate

Pentru a te simți cât mai confortabil la biroul tău este important să acorzi atenție chiar și celor mai mici detalii. Alegerea scaunului și a mesei de lucru, alegerea dulapului și a fotoliilor sau canapelei, fiecare dintre aceste detalii contează.

 

Scaunul ar trebui să fie cât mai confortabil și să îți ofere suport lombar și cervical. Petrecem foarte multe ore așezați și de aceea adesea coloana ne este suprasolicitată. În plus, o poziție incorectă la birou duce la apariția durerilor de spate și a contracturilor musculare. Alege un scaun calitativ, iar toate aceste probleme vor fi diminuate, iar biroul tău va deveni mai primitor.

 

Dacă vrei ca senzația de confort să nu se răsfrângă doar asupra ta, ci și asupra persoanelor care aleg să te viziteze, atunci amenajează o zonă de relaxare în birou. 

 

Montează o canapea spațioasă și confortabilă sau fotolii în care să te retragi atunci când simți nevoia de o pauză. Alege fotolii confortabile, astfel încât chiar și câteva clipe de odihnă să te ajute să te revigorezi și să te simți odihnit.

Amenajează un colț verde

Un birou primitor înseamnă și un strop de conectare cu natura, printre atâta muncă statică. Optează pentru un ghiveci mare într-un colț al camerei sau pentru o portiță cu ghivece mici. Vei vedea că un strop de verde te va ajuta să te simți mai relaxat și mai confortabil, chiar și atunci când ești obosit.

Alege organizatoarele și decorațiunile potrivite

Uneori primitor poate fi sinonim cu familiar, așa că dacă vrei ca biroul tău să fie unul confortabil, atunci ar trebui să îl decorezi cu lucrurile care îți plac. Alege o fotografie de familie, un tablou, un organizator de birou haios sau orice alt lucru care te va face să revii cu plăcere la masa de lucru. 

 

Păstrează ordinea astfel încât spațiul să arate cât mai bine și cât să nu fii frustrat de faptul că nu găsești lucrurile de care ai nevoie. 

 

Amenajarea unui birou primitor presupune să te simți tu confortabil în acel spațiu, cu tot ce înseamnă acest lucru. Fie că ai nevoie de o zonă de odihnă, de lumină mai multă, de liniște sau de un strop de verdeață, fiecare dintre aceste lucruri te vor ajuta să găsești plăcerea de a lucra de acasă, dintr-un spațiu pe placul tău. 

 


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News