80% din comenzile pentru Dacia Duster sunt pentru versiunea cea mai scumpă

26

Aproximativ 80 la sută dintre comenzile primite de Dacia pentru noul model Duster sunt pentru versiunea cea mai scumpă – de 15.000 de euro, cu cele mai multe dotări, a declarat joi (18 martie 2010) la lansarea Duster în România, directorul comercial al companiei, Fabrice Cambolive.

El a precizat că 20 la sută dintre cumpărători au optat pentru versiunea cu tapiţerie de piele. Datele după primele comenzi arată că jumătate dintre clienţi au ales versiunea 4X4, proporţiile egale păstrându-se şi în cazul motorizărilor diesel şi pe benzină. Potrivit lui Cambolive, Renault are în plan să lanseze şi o versiune Duster cu cutie de viteze automată, inclusiv pe piaţa din România.

Compania Automobile Dacia a lansat, joi, în România, SUV-ul Duster, al şaselea model al gamei Dacia, lansat la începutul lunii martie la cea de-a 80-a ediţie a Salonului Auto de la Geneva. Dacia Duster costă în România între 10.500 de euro, pentru versiunea 4X2, 1.6 şi 105 CP, şi 15.600 de euro pentru varianta Laureate 4X4, 1.5 dCI şi 110 CP.

„Duster va consolida expansiunea internaţională a Dacia şi ne va permite să aducem noi clienţi, atraşi de aspectul modern şi robust, dar mai ales de raportul prestaţie-preţ”, a declarat directorul general al Dacia, Jerome Olive. La evenimentul de lansare au participat fostul campion mondial de Formula 1 Alain Prost şi antrenorul echipei naţionale de fotbal, Răzvan Lucescu.

„Duster a demonstrat deja de ce performanţe este capabil în competiţii. Sunt sigur că acest lucru va fi confirmat şi de cifrele de vânzări. Duster este o maşină de care românii pot fi mândri’, a spus Alain Prost. Cea mai ieftină versiune a gamei Duster este un 4X2, de 105 CP pe benzină şi va costa 10.500 euro cu toate taxele incluse, în timp ce maximul pentru aceeaşi variantă, dar pe motorină şi cu dotări full-options, ajunge la 13.800 euro.

În privinţa modelului Duster 4X4, tariful porneşte de la 12.300 de euro (cu toate taxele incluse) pentru versiunea 1.6 şi 105 CP şi atinge valoarea de 15.600 de euro pentru modelul diesel, de 1.5 dCI şi 110 CP.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News