Acțiunile Facebook: pierderi de 80 miliarde dolari de la începutul scandalului

19

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a fost de acord să dea explicații în legătură cu scandalul exploatării datelor personale ale utilizatorilor reţelei de socializare de către societatea Cambridge Analytica într-o audiere în Camera americană a Reprezentanţilor pe 11 aprilie, au anunţat aleşi, scrie AFP.

Audierea va avea loc pe 11 aprilie la ora locală 10 (17.00, ora României). în Comisia pentru Comerţ şi Energie din cadrul Camerei, au confirmat preşedintele republican al acesteia Greg Walden şi democratul Frank Pallone, care doresc că această audiere „le va da voie americanilor să înţeleagă mai bine ceea ce devin datele lor personale online”.

„Apreciem că Zuckerberg dorește să fie audiat de Comisie şi abia aşteptăm să ne răspundă la întrebări pe 11 aprilie”, au spus parlamentarii.

Aceasta ar urma să nu fie singura audiere a lui Zuckerberg în Congres, unde cazul Cambridge Analytica a provocat o mare ceartă.

Societatea folosită de echipa de campanie a lui Donald Trump în 2016 este acuzată că a exploata datele personale a 87 de milioane de utilizatori ai Facebook, fără ca ei să ştie acest lucru.

Tânărul CEO a mers să dea explicaţii în Comisia Juridică a Senatului american pe 10 aprilie, în compania omologilor săi de la Google, Sundar Pichai şi Twitter Jack Dorsey.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata