Angajaţii Lukoil România şi cei ai rafinăriei Petrotel Ploieşti şi-au primit integral salariile

Angajații rafinăriei Petrotel Ploiești și cei ai lanțului de benzinării Lukoil România și-au primit, vineri, 10 octombrie, salariile integral, au declarat surse din cadrul companiei.

‘Toți angajații rafinăriei Petrotel și ai lanțului de benzinării și-au primit salariile la termen, respectiv vineri, 10 octombrie’, au declarat sursele citate.

În cadrul operațiunilor din România ale Lukoil lucrează circa 3.500 de angajați, din care 2.500 pe platforma de la Petrotel.

Lukoil România se află pe locul al treilea pe piața distribuției de carburanți, cu un lanț de 301 de benzinării. De asemenea, compania gestionează nouă depozite de carburanți.

Rafinăria Lukoil Ploiești, care a fost oprită în urmă cu o săptămână în urma unei anchete a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, a notificat, vineri, Garda de Mediu Prahova asupra începerii procedurii de pornire a instalațiilor tehnologice.

‘Începând de azi vor intra în procedură de repornire a instalațiilor. Au trimis notificarea în această dimineață’, a declarat comisarul șef al Gărzii de Mediu Prahova, Daniela Tudorache. Aceasta a adăugat că, pe perioada regimului tranzitoriu de pornire, rafinăria va monitoriza prin laboratorul său emisiile la limita amplasamentului.

Potrivit unui comunicat emis de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploiești, în dosarul penal nr. 254/P/2014 se efectuează cercetări față de SC Petrotel Lukoil SA Ploiești pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și de spălare de bani cu un prejudiciu estimat de 230 milioane euro.

Miercuri, Vladimir Nekrasov, prim-vicepreședintele grupului Lukoil, a declarat, la Ploiești, că grupul Lukoil va lua decizia de a închide definitiv rafinăria Petrotel Ploiești dacă până vineri procurorii nu vor accepta ridicarea sechestrului instituit pe stocurile și pe patrimoniul companiei.

El a venit special miercuri în România de la Moscova pentru a discuta pe această temă cu vicepremierul Liviu Dragnea, cu ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, și cu procurorul care instrumentează acest caz.

„În acest moment ne sunt blocate stocurile strategice de țiței și produse petroliere și avem sechestru asigurător pe tot patrimoniu rafinăriei și pe debitele Lukoil România față de Petrotel. Am propus o înțelegere pentru revizuirea acestor măsuri asiguratorii. Dacă vom ajunge la un acord vom reporni rafinăria, dacă nu, nu. Vom închide definitiv rafinăria”, a spus Nekrasov.

O zi mai târziu, președintele Traian Băsescu a susținut că Guvernul trebuie să fie pregătit să preia rafinăria de la Ploiești în cazul în care vineri Lukoil nu reia producția.

„Nu discut abordări dâmbovițene, ci doar amenințarea, presiunea făcută de un lider al companiei Lukoil împotriva procurorilor și a Guvernului României. Consider că o astfel de abordare este inadmisibilă, iar dacă mâine Lukoil va stabili să nu reia producția, cer Guvernului României să fie pregătit să preia rafinăria de la Ploiești, pentru că asta depășește limitele unei companii care vrea sau nu vrea”, a spus șeful statului la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că Guvernul trebuie să intervină în acest caz, arătând că Lukoil merge în pierdere de cinci ani. Șeful statului a punctat că în acest caz justiția este în fața unui șantaj.

Premierul Victor Ponta a declarat joi că, potrivit datelor oferite de ANAF, fiecare rafinărie din România a contribuit la bugetul de stat consolidat pe primele trei trimestre cu 2,7 miliarde lei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata