Companiile japoneze condiţionează investiţiile în România de dezvoltarea infrastructurii

Unele companii japoneze ar investi mai mult in România, daca Guvernul de la Bucuresti ar pune accent pe dezvoltarea infrastructurii, afirma noul ambasador al Japoniei la Bucuresti, Natsuo Amemiya.

“Acum România a inceput sa atraga investitori straini. Am impresia ca unele companii ar investi mai mult, daca Guvernul Romaniei ar pune accent pe dezvoltarea infrastructurii, cum ar fi calea ferata. Sunt doar de o luna aici, dar consider ca România are posibilitati mari de dezvoltare, probabil datorita pozitionarii geografice, fiind ca o punte de legatura intre est si vest, nord si sud”, sustine Natsuo Amemiya. În context, el a remarcat ca schimburile comerciale dintre Japonia si România se mentin pe un trend ascendent.

“Potrivit statisticilor, exporturile Japoniei in România au atins aproximativ 380 de milioane de euro, iar importurile din România in Japonia constituie 330 milioane de euro. Am auzit ca cele mai profitabile companii din Italia sau Franta au fabrici solide in România, dar exporta bunuri “made in France”, “made in Italy”. În statisticile japoneze unele dintre aceste exporturi nu au fost incluse ca fiind realizate in Romania”, a punctat Natsuo Amemiya.

Natsuo Amemiya a sosit in România in luna septembrie 2009, aceasta fiind prima sa misiune in tara noastra. Din anul 1973, lucreaza la Fundatia Japonia. Dupa ce a fost consul general la New Orleans si director al Biroului de Afaceri al Fundatiei Japonia, din anul 2007 a devenit directorul Fundatiei Japonia. Natsuo Amemiya s-a nascut la Tokyo si are 62 de ani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata