Dan Şova: Persoanele disponibilizate de la CFR Marfă vor primi între 18 şi 24 de salarii compensatorii

Persoanele care ar urma să fie disponibilizate de la compania CFR Marfă vor primi între 18 și 24 de salarii compensatorii, în funcție de vechimea în muncă, a anunțat, marți, într-o conferință de presă, Dan Șova, ministrul Transporturilor.

‘Companiile CFR Infrastructură și CFR Călători au încheiat, zilele trecute, câte un acord cu Ministerul Muncii, referitor la menținerea, timp de trei-patru luni, a prevederilor din contractele colective de muncă. De asemenea, prin noile acorduri, s-a stabilit și o creștere a salariilor cu 2,4% pentru lunile următoare. La CFR Marfă nu s-a putut încheia încă un astfel de acord, deoarece — în cazul acestei companii — Fondul Monetar Internațional (FMI) a menționat că ar fi necesară disponibilizarea a 2.500 de persoane’, a spus Dan Șova.

Potrivit acestuia, numărul de persoane care ar urma să fie disponibilizate de la CFR Marfă ar putea fi mai mic.

‘Compania CFR Marfă a câștigat la licitație trei contracte noi, ceea ce a dus la creșterea veniturilor cu 12%. Ca urmare, sindicatele susțin că nu ar mai fi nevoie de disponibilizarea a 2.500 de persoane. Vom face o analiză pentru a vedea care este exact numărul de persoane care ar trebui să fie disponibilizate. Noi sperăm ca acest număr să fie cât mai mic. CFR Marfă participă la mai multe licitații, pe care — dacă le va câștiga — va rezulta un număr mai mic de disponibilizări. În orice caz, toate persoanele disponibilizate vor primi între 18-24 salarii compensatorii, în funcție de vechime’, a mai spus Dan Șova.

Ministrul Transporturilor a precizat că banii nu vor fi virați toți odată, ci lunar, iar sumele necesare sunt prevăzute în bugetul Ministerului Muncii. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. Gigel spune

    Foarte frumos ! Cand este disponibilizat un oarecare de la un butic , statul are grija sa primesca un picior undeva . Adevarata egalitate .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata