Fabrică închisă la Sibiu din cauza unor aeroterme defecte dar avizate ISCIR

Cei 190 de angajaţi ai fabricii de încălţăminte SC Real Sport SRL din municipiul Mediaş nu mai merg la serviciu, începând de luni (25 ianuarie 2010), de când a fost închisă fabrica, după ce 23 de muncitoare au ajuns la spitalul din oraş, intoxicate cu monoxid de carbon de la o aerotermă stricată, care avea avizul ISCIR până în 2011, a declarat, miercuri, prefectul Constantin Trihenea.

Acesta a cerut, miercuri, inspectorilor de muncă să verifice toate fabricile din judeţ, pentru ca legea să fie respectată şi angajaţii să nu lucreze în frig sau să le fie pusă în pericol viaţa de sistemele de încălzire.
„Eu m-am deplasat la Mediaş şi spaţiul din fabrică nu a fost încălzit nici cu o zi înainte. Au fost foarte multe greşeli acolo. Rog ca cei de la ITM să facă un tur al societăţilor, să le spună atenţie la încălzire, nu să îi sperie”, a recomandat, miercuri, în şedinţa Consiliului Prefectural, Constantin Trihenea.

Prezent la şedinţă, directorul E-ON Gaz Sibiu, Bogdan Pavel a anunţat că fabrica nu a avut avizele din partea companiei de gaze, pentru aerotermele defecte, care puteau cauza moartea celor 23 de angajate. Spre deosebire de E-ON Gaz, cei de la ISCIR nu pot justifica cum au dat aviz până în 2011, pentru nişte aeroterme care au cauzat intoxicarea cu monoxid de carbon a 23 de muncitoare.
„Eu am aflat din ziare de ce s-a întâmplat şi ulterior am înţeles că este o fisură în una dintre aeroterme, un defect de fabricaţie. Nimeni nu ne-a zis nimic. Posibil să fie un defect de montaj”, a declarat miercuri, directorul ISCIR Sibiu, Petre Munteanu. Cele 23 de muncitoare intoxicate au fost externate marţi, însă fabrica rămâne închisă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata