Guvernul îşi propune înfiinţarea unei companii farmaceutice naţionale de interes strategic

Guvernul îşi propune să înfiinţeze o companie farmaceutică naţională al cărei „nucleu greu” ar urma să fie Antibiotice Iaşi, a anunţat joi (18 martie 2010) premierul Emil Boc, în timpul unei vizite la producătorul ieşean de medicamente.

Compania va fi declarată de interes strategic naţional, ceea ce presupune un sprijin mai mare din partea statului, precum şi recunoaştere pe piaţa naţională şi internaţională. „Guvernul are în analiză un plan care vizează înfiinţarea unei companii farmaceutice naţionale în cadrul căreia ‘nucelul dur’ este Antibiotice Iaşi.

Prima dată ar urma să se înfiinţeze această companie farmaceutică naţională printr-o hotărâre de guvern prin comasarea Unifarm cu Oficiul Central de Stocare pentru Situaţii Speciale, urmând ca, după aceea, acţiunile deţinute de Ministerul Sănătăţii (n.r. – în proporţie de 53 % la Antibiotice Iaşi) să fie preluate, iar Antibiotice Iaşi să devină structura de forţă a acestei companii naţionale”, a detaliat premierul Emil Boc.

În context, el a arătat că România va mai beneficia doar câţiva ani de fonduri europene, după care va fi pusă „faţă în faţă cu competiţia europeană”, în care „doar cei mai buni rezistă”. ” Din această perspectivă, eu văd în Antibiotice Iaşi un factor competitiv pe piaţa europeană, care să fie unul dintre producătorii importanţi de medicamente”, a adăugat Emil Boc. Premierul Emil Boc a vizitat joi compania Antibiotice Iaşi, el fiind însoţit de europarlamentarul PD-L Dumitru Oprea şi de senatorul Marius Spân.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata