Leoni amână vânzarea diviziei sale de fire și cabluri până în 2020

 Producătorul german de cabluri Leoni, care are trei fabrici în România, plănuiește să demareze vânzarea diviziei sale de fire și cabluri la începutului anului 2020 și nu în acest an, au precizat pentru Reuters surse apropiate situației.

În martie, Leoni și-a abandonat ținta de profit pe 2019, anunțată cu o lună în urmă, și a informat investitorii că are de gând să facă concedieri și posibil să vândă din active, ca parte dintr-un proces de restructurare început din cauza unei perspective negative în sectorul de activitate.

Deși analiștii și companiile interesate de achiziție se așteptau ca Deutsche Bank și UBS, consilierii Leoni, să deschidă licitația pentru divizia de cabluri în această lună, Leoni a decis să aștepte pentru a oferi la începutul anului 2020 o perspectivă completă cu privire la rezultatele financiare din acest an posibililor cumpărători, potrivit surselor.

Mai multe companii de private-equity precum Triton, KPS și Platinum ar urma să participe la licitație, au mai spus acestea. Divizia avută în vedere pentru vânzare reprezintă circa 40% din vânzările la nivel de grup ale Leoni.

„Anunţata separare va fi implementată în anul fiscal 2020”, a precizat un purtător de cuvânt al companiei germane.

În luna iulie, Leoni a anunțat că are în vedere o ofertă publică inițială sau o vânzare parțială a diviziei sale de fire și cabluri (WCS) – care furnizează soluții pentru industria de automatizare a fabricilor, transport, sănătate și auto – pentru a plăti investițiile planificate în divizia sa de sisteme de cabluri (WSD). Compania germană dorește să-și lărgească portofoliul de soluții al diviziei WSD pentru a atrage mai mulți clienți din industria auto, precum și din sectorul energetic și cel al managementelui datelor.

Listarea a fost suspendată ulterior din cauza condițiilor de piață nefavorabile. Leoni trebuie să refinanțeze datorii de circa 200 milioane de euro anul viitor.

Leoni a intrat pe piața din România în anul 2000, unde are trei fabrici, la Arad, Bistrița și Pitești, dar și o serie de fabrici satelit în Beiuș, Luduș, Marghita și Bumbești-Jiu. În anul 2016, a fost înființat primul Shared Service Center în Cluj-Napoca. Cu peste 17.000 de angajați, Leoni este unul dintre cei mai mari angajatori din România, arată site-ul companiei, fiind un furnizor important pentru industria auto.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata