Lufthansa anulează aproape 900 de zboruri din cauza grevei personalului de la aeroporturile din Germania

Compania aeriană germană Lufthansa a anunţat marţi, 26 aprilie, că a decis să anuleze un număr de 895 de zboruri programate pentru ziua de miercuri, 27 aprilie, din cauza grevei de protest care va fi demarată în aceeaşi zi de sindicatul Ver.di, unul din cele mai mari din Germania, informează Reuters.

Într-un comunicat de presă, Lufthansa a informat că va opera doar 40% din numărul total de aproximativ 1.500 de zboruri din şi spre aeroporturile din Germania, cele mai afectate urmând să fie aeroporturile din Frankfurt şi Munchen. Transportatorul aerian a precizat că un număr de 545 de zboruri cu destinaţia sau cu plecarea de pe aeroportul din Munchen vor fi anulate, în timp ce în cazul aeroportului din Frankfurt vor fi anulate 350 de zboruri.

Clienţii Lufthansa vor putea să îşi modifice gratuit rezervările iar cei pentru rutele interne vor putea utiliza trenurile Deutsche Bahn, a subliniat compania aeriană germană.

Sindicatul Ver.di, unul din cele mai mari din Germania, a anunţat încă de săptămâna trecută că va organiza miercuri greve de avertisment pe mai multe aeroporturi din Germania, în special pe cele din Frankfurt şi Munchen, care vor avea drept consecinţe „întârzieri importante şi anularea mai multor zboruri”. Potrivit Ver.di, aeroporturile din Frankfurt, München, Düsseldorf, Dortmund, Hanovra, precum şi cel comun din Koln/Bonn, vor fi afectate de această grevă, toate pentru cea mai mare parte a zilei de miercuri, cel puţin.

Ver.di solicită o majorare salarială de 6% pentru cei peste două milioane de angajaţi din sectorul public pe care îi reprezintă şi următoarea rundă de negocieri cu autorităţile sunt programate pentru zilele de joi şi vineri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata