Nokia schimbă, din nou, echipa managerială

Grupul finlandez Nokia, cel mai mare producător mondial de telefoane mobile, a anunţat luni, 11 mai,  o nouă reorganizare a echipei sale de conducere, aceasta fiind a doua restructurare anunţată în ultimele şapte luni, precum şi crearea unei divizii special dedicată telefoanelor mobile inteligente (smartphone), transmite Reuters.

Conform unei noi structuri organizatorice, care va intra în vigoare la 1 iulie 2010, activităţile Nokia legate de dispozitive şi servicii vor fi împărţite în trei divizii: soluţii mobile, telefoane mobile şi pieţe (responsabilă pentru marketing şi vânzări).

‘Pentru a ne îmbunătăţi competitivitatea şi a propune consumatorului o ofertă mai puternică şi mai diversificată, Nokia va introduce o structură simplificată pentru activităţile sale care va cuprinde trei divizii: soluţii mobile, telefoane mobile şi pieţe’, a indicat Nokia într-un comunicat.

Noua divizie de soluţii mobile se va concentra pe produsele Nokia din gama de vârf: ordinatoare portabile şi telefoane mobile inteligente, a precizat grupul finalndez.

Divizia de soluţii mobile va fi condusă de Anssi Vanjoki, cea de telefoane mobile va fi condusă de Mary McDowell, iar cea de pieţe va fi condusă de Niklas Savander. Actualul director al diviziei de telefoane mobile Nokia, Rick Simonson, se va retrage începând cu data de 30 iunie 2010.

În ultima vreme managementul Nokia a început să fie supusă criticilor din partea analiştilor şi a anumitor acţionari, în condiţiile în care evoluţia acţiunilor Nokia nu a profitat de relansarea pieţelor bursiere iar grupul finlandez nu se bucură de succes pe segmentul telefoanelor mobile inteligente (smartphone).

Nokia a făcut o restructurare similară a echipei manageriale în luna octombrie a anului trecut.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata