Preşedintele Ferrari: Nu vom produce niciodată maşini în patru uşi

Ferrari nu va produce niciodată o maşină în patru uşi, iar cei care îşi doresc un astfel de vehicul pot opta pentru o Maserati, a declarat luni, 10 mai, preşedintele Ferrari, Amedeo Felisa, citat de Forza Rossa, reprezentantul general al mărcii în România.

„Aşa cum ar spune Enzo Ferrari, fondatorul companiei, nu vom construi niciodată maşini în patru uşi. Şi vom păstra această tradiţie. Sincer vorbind, nimeni nu cere un Ferrari în patru uşi. Dacă doriţi un Ferrari în patru uşi, aveţi la dispoziţie un Maserati. Noi existăm de 60 de ani şi n-am avut niciodată nevoie de patru uşi. Ce înseamnă ‘niciodată’ nu ştiu, dar unul dintre punctele forte ale mărcii Ferrari este obstinaţia de a păstra produsele aşa cum trebuie. Nu spun că patru uşi ne-ar afecta imaginea, dar ele nu fac parte din moştenirea noastră’, a explicat Felisa.

Oficialul companiei susţine că, dacă tehnologiile hibride şi sistemele start/stop au fost impuse de noile prevederi legale privind emisiile de poluanţi, nimeni nu va putea impune mărcii producerea unui sedan.

„E adevărat, Ferrari a arătat publicului în 1980 un concept în patru uşi numit Pinin, iar o comandă specială pentru sultanul Bruneiului, carosată de Pininfarina, a avut patru uşi. Însă, absolut toate maşinile produse în serie de marcă de-a lungul timpului au ţinut de filosofia celor două uşi”, a subliniat preşedintele Ferrari.

Producătorul bolizilor de lux a lansat, de curând, noul Ferrari 599 GTO, unul dintre cele mai frumoase modele ale gamei.
Potrivit importatorului local, României i-au fost alocate două maşini care au fost deja achiziţionate, preţul unui exemplar fiind de peste 320.000 de euro.

Noul 599 GTO a fost prezentat publicului, în premieră, la Salonul Auto de la Beijing, modelul fiind produs în numai 599 de unităţi.
Forza Rossa a devenit unic importator Ferrari în România din anul 2008. Compania operează ca unic importator nu numai pe piaţa românească, ci şi pe pieţele din Bulgaria şi Republica Moldova.

Cu o medie de peste 20 de autoturisme vândute pe an, la nivelul anilor 2008 – 2009, Forza Rossa este liderul segmentului autoturismelor sportive de lux din România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata