Preţul minim pe acţiune la listarea Electrica este de 11 lei

Guvernul a aprobat în ședința de miercuri un proiect de hotărâre pentru aprobarea strategiei de privatizare prin oferta publică de majorare a capitalului social prin aport de capital privat al SC Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice ”Electrica” – SA București.

‘Am adoptat astăzi astăzi o limită de preț pentru listarea Electrica cu un minim de listare de 11 ron pe acțiune și un maxim de listare de 13,5 ron pe acțiune. Este practic unul dintre cel mai mare proces de listare petrecut vreodată pe piața de capital din România. (..) Dacă mergem pe minim, dar sigur ne dorim să depășim acest minim, societatea poate să obțină, se va lista numai dacă va obține minim aproximativ 435 de milioane de euro’, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

Potrivit ministrului, după adoptarea deciziei în Guvern, ASF urmează să își dea acordul pentru listare, după care va exista, până pe 26 iunie, un road show care include și Londra, iar data listării efective va fi în jur de 3 iulie.

„Am stabilit de asemenea care vor fi tranșele în acest proces de listare: 85% vor viza investitorii instituționali, în timp ce pentru investitorii de retail ne gândim și am aprobat un procent de 15% însă care ar putea să crească până la 22% dacă va exista interes din partea micilor investitori de retail”, a explicat ministrul, adăugând că în prezent Electrica este o societate cu o situație financiară foarte bună care a recuperat o parte importantă din sumele restante de la CFR Marfă.

Nicolescu a mai precizat că micii investitori pot să cumpere acțiuni Electrica, în principal de la sucursalele băncilor care au fost implicate în listare.

Ei pot achiziționa între 250 și 1.000 de acțiuni garantat, urmând ca cei care cumpără peste 1.000 de acțiuni să primească prorata în funcție de gradul de subscriere.

Totodată, vor fi discounturi de 5% pentru cei care vor cumpăra între 1.000 și 20.000 de acțiuni în prima săptămână. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. cruntu spune

    Cum ramane cu cei care au participat la IPO Nuclearelectrica ? Acestia au o pierdere de 28% ! Daca participa si aici ce credeti ca se intampla ? Clar o alta teapa !

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata