Primul Centru privat de excelenţă în tratarea cancerului din România

Primul Centru Privat de Excelenţă în Tratarea Cancerului din România – OncoFort – va fi lansat, în luna august 2010, în România şi va reuni în premieră radioterapie, chimioterapie şi consult de specialitate internaţional anunţă marţi (25 mai 2010) Gral medical.

Investiţia necesară pentru deschiderea centrului CETC – OncoFort s-a ridicat la 3,5 milioane de euro. ”Centrul este construit pe două niveluri şi va fi situat în cadrul Centrului de Diagnostic şi Tratament din zona Piaţa Alba Iulia din Bucureşti. El va putea oferi tratament pentru minimum 50 de pacienţi pe lună şi ne aşteptăm, în scurt timp de la deschidere, să avem liste de aşteptare”, afirmă Robert Şerban, acţionar Gral Medical.

Nucleul centrului OncoFort îl reprezintă departamentul de Radioterapie, dotat cu aparatură de ultimă generaţie, ce are la bază tehnologia IMRT-IGRT (Radioterapie cu ajustarea intensităţii-IMRT, Radioterapia ghidată prin Imagine-IGRT).
Echipamentul reprezintă o premieră, deoarece este singurul aparat din România care utilizează această tehnologie. Dacă în Europa de vest un astfel de aparat există la 500 de mii persoane, în România, la 21,7 milioane persoane, nu există niciunul, precizează comunicatul.

Acceleratorul liniar produs de Elekta (cel mai mare producător la nivel mondial) este complet digital şi permite efectuarea unui tratament cu o acurateţe şi precizie net superioară tehnologiei anterioare. Radioterapia convenţională oferă doze mari de radiaţie zonelor cu tumori şi poate să dăuneze ţesutului sănătos din jur. Aparatul oferit de OncoFort aduce, ca noutate, standarde în domeniul oncologic.

Imagistica medicală este oferită în timp real, precizia este asigurată cu ajutorul lamelor autoajustabile în funcţie de forma tumorii şi, totodată, aparatul oferă un control sporit al intensităţii radiaţiei specific planului de tratament.
Combinarea radioterapiei IMRT şi IGRT optimizează efectele radioterapiei, ţintind tumoarea mai exact şi evitând gravitatea efectelor secundare provocate prin afectare ţesutului sănătos înconjurător. Sistemul de terapie prin radiaţii este recunoscut drept cel mai recent tratament de acest fel oferit oriunde în lume.

Potrivit comunicatului, aparatul oferă tratament pentru o gamă variată de tipuri de cancer situat la nivelul întregului organism (plămâni, ficat, prostată, gât, metastaze osoase, colon, sân, coloană, cap…etc). În fazele mai avansate, specialiştii oncologi recomandă terapiile combinate pentru tratamentul cancerului, motiv pentru care OncoFort va deschide şi departamentul de Chimioterapie, dotat cu rezerve ce vor oferi un confort sporit pentru pacienţi.

Aceştia vor fi monitorizaţi de cadrele medicale specializate pe durata întregului tratament. Echipa medicală a centrului reuneşte specialişti din mai multe domenii, din ţară şi străinătate: oncologie medicală, chimioterapie, radioterapie, imagistică medicală, fizică de radioterapie etc.
Gral Medical a reuşit să aducă în România doi specialişti cu renume internaţional în oncologia medicală: prof.dr. Christoph Zielinski, coordonatorul Clinicii Oncologice şi Experimentală a Spitalului Universitar din Viena şi prof.dr. Thomas Brodowicz, medic oncolog în cadrul aceluiaşi centru.

Cei 2 medici iluştri vor oferi consultaţii de specialitate în cadrul Clinicii de Diagnostic Gral începând cu data de 1 iunie, astfel: prof.dr. Thomas Brodowicz oferă consultaţii în 1 iunie şi 15 iunie între orele 11,00 şi 18,30 şi prof.dr. Christoph Zielinski în 26 iunie între orele 8,00- 16,00.
”Am dorit sa oferim românilor posibilitatea de a fi consultaţi în ţară de cei mai buni specialişti din Europa, scutind astfel pacienţii de costuri cu transportul şi cazarea cu greu suportabile pentru aceştia.

Costul plătit în centrul nostru va fi la nivelul preţurilor din străinătate, însă ele se vor face în România”, a afirmat Robert Şerban.
Medicii vor oferi consultaţii pentru ”first opinion” şi ”second opinion” în vederea unui diagnostic corect al cancerului şi pentru oferirea unui plan de tratament adecvat.
Detalii şi programări se pot obţine apelând numerele de telefon: 021.323.00.00(02), mobil: 0724.242.259 sau online pe site-ul www.gralmedical.ro, se mai arată în comunicat.

Gral Medical a reuşit, în primele 4 luni din anul 2010, să aibă o creştere a cifrei de afaceri cu 40% faţă de perioada similară a anului 2009, ajungând la o cifră de afaceri de aproape 17 milioane lei. Acest lucru a fost posibil datorită ritmului susţinut de dezvoltare a centrelor cu specific de spitalizare de zi din 2009 (dializă si litotriţie), dar şi printr-o eficientizare a laboratoarelor din capitală.

Centrul de Excelenţă în Tratarea Cancerului – OncoFort este cel de-al treilea proiect din cadrul spitalizării de zi, care se ridică în complexul Centrului de Diagnostic si Tratament din capitală şi împreună cu Clinica de Diagnostic Gral vor asigura infrastructura Spitalului din acelaşi sediu.
Pentru anul 2010, Gral Medical şi-a propus o creştere cu 50% a cifrei de afaceri, creştere susţinută pe de o parte de centrele existente, printr-o diversificare a serviciilor oferite, iar pe de altă parte, prin aportul adus de proiectele noi.

Cu o experienţă de peste 9 ani, Gral Medical a reuşit să ofere servicii medicale de calitate prin reţeaua naţională de centre de diagnostic şi tratament. Compania a reuşit să contruiască o reţea de 17 centre medicale, dintre care 10 laboratoare, 4 clinici, 1 centru de Imagistică Medicală şi 2 centre de Radiologie dentară în Bucureşti şi judeţele Prahova, Dolj, Sibiu şi Argeş, unde lucrează peste 450 de medici şi asistente. Compania este de asemenea un important furnizor de servicii medicale pentru asigurările sociale de sănătate.

Citește și
1 Comentariu
  1. gafton nicoleta spune

    va rog din suflet sa ma informati si pe mine cat ar fi un tratament cu raze gama pentru mama mea care a fost diagnosticata cu gliobastrom multiform gr iv,precizez ca a fost operata pe data de 14 05 2010,va rog sa mi trimite ti si un nr de tel a pers de conctat,astept cu nerabdare raaspunsul dvs,va rog din suflet instiitati ma,va multumesc,cu respect nicoleta gafton,tel 0744587057

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata