Trenurile ajung la destinaţie cu întârzieri cuprinse între 10 şi 50 de minute

Trenurile de pasageri circulă marţi (26 ianuarie 2010) cu restricţii de viteză, din cauza temperaturilor foarte scăzute înregistrate în întreaga ţară şi ajung la destinaţie cu întârzieri cuprinse între 10 şi 50 de minute.

Deoarece în noaptea de luni spre marţi s-au înregistrat temperaturi foarte scăzute în majoritatea judeţelor ţării, viteza trenurilor este în continuare adaptată la temperaturile foarte scăzute.
Cea mai mare întârziere, de 150 de minute, se înregistrează la trenul 1632 Oradea – Bucureşti Nord. Minutele de întârziere s-au acumulat din cauza unor probleme tehnice la locomotivă şi din cauza restricţiilor de viteză impuse pe raza Regionalei CF Braşov, unde se înregistrează, şi la această oră, temperaturi foarte scăzute la nivelul şinei.

În Gara de Nord, la ora 10,00, se înregistrau întârzieri la sosiri pentru trenurile – accelerat 1632 Oradea – Bucureşti Nord – 150 minute, personalul P 9010 Piteşti – Bucureşti Nord – 15 minute, acceleratul 1722 Sibiu – Bucureşti Nord – 50 minute, rapidul R 680 Constanţa – Bucureşti Nord – 30 minute. La plecări, se înregistrau întârzieri pentru acceleratul 697 Bucureşti Nord – Roşiori – 70 minute, acceleratul 1632 Bucureşti Nord – Constanţa – 100 minute (vine cu întârziere de la Oradea), acceleratul 1791 Bucureşti Nord – Piteşti – 15 minute.

De asemenea, trenurile Personal 5502 şi 5505 în relaţia Suceava Nord – Paşcani şi retur sunt anulate în data de 26 ianuarie 2010. Locomotiva trenului rapid 753 Bucureşti Nord – Botoşani s-a defectat marţi dimineaţă în gara din oraşul Bucecea, iar trenul a ajuns la destinaţie cu peste 200 de minute întârziere.
Din cauza gerului, motorul a îngheţat, iar autorităţile feroviare au fost nevoite să înlocuiască locomotiva pentru ca rapidul să îşi poată continua cursa până la Botoşani. Trenul ar fi trebuit să sosească în Staţia CFR Botoşani la ora 7.37, însă a ajuns în jurul orei 11,20, după ce iniţial a stat două ore şi într-o haltă din judeţul Buzău.

Gerul a provocat probleme şi în cazul unor călători care circulau pe calea ferată. Patru ore de frig au îndurat pasagerii trenului personal Bucureşti – Ploieşti Sud, după ce acesta s-a defectat. Nouă oameni au fost preluaţi de Ambulanţa Ilfov şi duşi la spitalul din Periş pentru îngrijiri medicale.
Ambulanţa din Bucureşti a intervenit în cursul nopţii de luni spre marţi pentru a prelua şase persoane din trenul personal rămas blocat la Scroviştea, a declarat dr. Alis Grasu, managerul instituţiei. Aceasta a menţionat că alte persoane din tren au fost preluate de ISU şi de către familii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata