Utilaje de la Nicolina SA, vândute la fier vechi pentru plata utilităţilor

Din luna februarie si pina in prezent, in fiecare vineri, Management Reorganizare Lichidare Iasi SPRL, administratorul judiciar al societatii ieşene Nicolina SA, a organizat licitatii pentru vinzarea a zeci de strunguri si masini de gaurit ale fabricii, unele dintre acestea avind o valoare de piata insemnata.

Gheorghe Macovei, actualul director al societatii, cit si Corneliu Mititelu, administratorul judiciar, afirmau la sfirsitul lunii martie ca au de gind sa reporneasca activitatea la Nicolina SA prin alte mijloace decit vinzarea bunurilor. Însa, cu banii de la licitatii, Corneliu Mititelu spune ca a platit salariile celor ramasi in societate.
„Am trimis o adresa la Nicolina SA prin care am cerut o lista cu bunurile de care se pot dispensa, iar tot ce mi-au scris ei acolo am scos la vinzare.

Eu ce sa le fac daca mi-au spus ca nu le trebuie?”, a replicat Mititelu. La prima licitatie, de pe data de 26 februarie 2010, au fost scoase la licitatie 76 de bunuri insumind 200.000 de kilograme de fier vechi. Printre „vechiturile” scoase la mezat au fost unele valoroase, exemplu fiind masina de frezat longitudinal in valoare de 51.126 de lei , fara TVA, si o masina de rabotat, scoasa la licitatie pentru 40.420 lei.

(sursa: Ziarul de Iaşi)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata