BNR a pus în circulație o monedă de aur

34

Conform informațiilor dintr-un comunicat, Banca Naţională a României a publicat luni în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 330 de ani de la tipărirea Bibliei de la Bucureşti.

Moneda va avea o valoare nominală de 100 lei, forma rotundă, cant zimţat, un diametru de 21 milimetri şi o greutate de 6,452 grame.

Aversul monedei restituie portretul domnitorului Şerban Cantacuzino, fondatorul tipăririi Bibliei de la Bucureşti şi un fragment al acesteia, inscripţia – România, valoarea nominală de 100 Lei, stema României şi anul – 2018.

Reversul monedei deține stema lui Şerban Cantacuzino, tipărită în interiorul Bibliei de la Bucureşti şi inscripţia circulară – 330 de ani de la tipărirea Bibliei de la București.

Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile au și certificatul de autenticitate al emisiunii pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 250 de monede din aur. Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare este de 1.695,00 lei.

Monedele din aur cu tema 330 de ani de la tipărirea Bibliei de la Bucureşti au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din aur se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News