Ministerul Economiei va forma un grup de lucru pentru definirea consumatorului vulnerabil

 Ministrul Economiei, Virgil Popescu, anuță, într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook, că va forma un grup de lucru, cu Ministerul Muncii și cu Ministerul Lucrărilor Publice și Administrației, în vederea definirii consumatorului vulnerabil.

“Constat că există tendințe de a <<supralicita>> sau <<supradimensiona>> sensul declarațiilor mele cu privire la necesitatea definirii consumatorului vulnerabil. Da, este nevoie să definim clar cine sunt românii care au nevoie cu adevărat de subvenție. Așa cum am mai spus există în jurul Bucureştiului vile cu piscine încălzite care beneficiază de subvenţie la gaz, ceea ce este strigător la cer. Este o risipă de resurse financiare care se dau în acest moment către toată lumea. Însă reamintesc că acest concept nu va fi realizat doar de ministerul Economiei, ci vom crea un grup de lucru interministerial cu cei de la Ministerul Muncii și de la Ministerul Lucrărilor Publice și Administrației. Să lucrăm într-adevăr pentru oameni, nu doar pentru anumite grupuri de interese”, a scris ministrul Economiei.

Ordonanța de urgență 114/2018, intrată în vigoare în ultimele zile ale anului trecut, a impus plafonul de preț de 68 lei/MWh pentru producătorii interni de gaze naturale care își vând producția furnizorilor clienților casnici și pentru CET-urile care livrează căldură populației. Acest lucru a dus la declanșarea unei proceduri de infringement din partea Comisiei Europene, întrucât prevederile OUG 114 au încălcat legislația europeană din sector.

Plafonarea prețurilor de furnizare la consumatorii finali prin decizie administrativă a adus tensiuni pe piața gazelor naturale cu efecte și pe piața de energie electrică, de aceea, în spațiul public, s-a vehiculat frecvent nevoia definirii consumatorului vulnerabil.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata