Cum va fi vremea în luna octombrie și ce temperaturi ne așteaptă în următoarele zile?

42

În România, Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Avem parte de schimbări la început de octombrie, dar și în ultimele zile ale lunii septembrie.

Deși în prima parte a intervalului vor exista fluctuații la nivelul temperaturilor și al precipitațiilor, în curând, acestea se vor încadra în limitele normale ale perioadei, arată ANM.

Astfel, potrivit meteorologilor, la finalul lunii septembrie și în prima săptămână a lunii octombrie, adică în intervalul 26 septembrie – 3 octombrie, temperaturile vor fi cu mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate zonele țării. Cele mai ridicate temperaturi vor fi în regiunile din sud-estul țării, arată ANM.

Ce temperaturi ne așteaptă în luna octombrie?

În ceea ce privește regimul pluviometric, meteorologii spun că acesta va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, mai ales în zona Munților Apuseni și în nord-vestul extrem, dar și deficitar în sud-estul teritoriului. De cealaltă parte, în restul țării, acesta va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Pentru cea de a doua săptămână a lunii octombrie aduce temperaturi mai scăzute. Astfel, potrivit prognozei publicate de ANM, în intervalul 3 – 10 octombrie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în regiunile intracarpatice. De cealaltă parte, în restul României, temperaturile vor fi apropiate de cele specifice perioade.

Referitor la cantitățile de precipitații, ANM anunță că acestea se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țări.

Cum va fi vremea la finalul lunii octombrie?

La mijlocul lunii octombrie vremea se apropie de normalul acestei perioade, fără a mai exista fluctuații. Astfel, potrivit meteorologilor, în intervalul 10 – 17 octombrie, temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cele mai coborâte valori termice vor fi în jumătate de nord vest a României.

În ceea ce privește regimul pluviometric, ANM precizează că acesta va fi ușor excedentar în regiunile vestice nord-vestice și centrale. În restul țării în schimb, acesta va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Finalul lunii octombrie aduce de asemenea temperaturi cât se poate de normale, în toată țara. ANM anunță că în săptămâna 17 – 24 octombrie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, iar cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale, posibil ușor excedentare în nord-vest.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata