Vremea va fi caniculară în Capitală în următoarele trei zile, iar maximele vor ajunge până la 36 de grade Celsius

Foto: capital.ro
15

În Bucureşti, începând de marți până miercuri dimineața, vremea va fi călduroasă, iar temperatura maximă va fi de 31-32 de grade.

Cerul va fi variabil, iar trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat.

Capitala va fi lovită de caniculă

În schimb, de miercuri dimineața până vineri seara, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, precizează ANM.

În contextul prognozei ANM, vor fi temperaturi maxime de 34-36 de grade și minime de 18-21 de grade. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai ridicată în după-amiaza zilei de vineri.

Un val de caniculă lovește România. Prognoza meteo ANM pentru luna iulie

În acest sens, o vreme cumplită afectează întreaga țară în următoarele săptămâni. ANM a publicat cea mai recentă prognoza meteo și vine cu detalii de ultimă oră.

Potrivit meteorologilor, în luna iulie vom avea episoade cu o caniculă severă, dar și mai multe reprize cu ploi torențiale, în diferite zone ale țării.

Astfel, în prima săptămână din luna iulie, adică în perioada 27 iunie– 4 iulie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în toată țara.

ANM arată că cele mai ridicate valori termice urmează să fie înregistrate în regiunile vestice și nord-vestice. În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi deficitar la nivelul întregii țări.

Cea de a doua săptămână a luna iulie vine cu temperaturi și mai crescute, însă și cu ploi torențiale în mai multe zone ale țării. Astfel, potrivit prognozei meteo publicate de ANM, în intervalul 04-11 iulie temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice.

Referitor la cantitățile de precipitații, meteorologii anunță că acestea vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zonele montane. Pe de altă parte, regiunile vestice vor face excepție. Aici, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata