Actorul Christopher Lee, celebru pentru rolul Contelui Dracula, a murit la 93 de ani

20

Actorul britanic Christopher Lee, celebru pentru rolul Contelui Dracula și al lui Saruman din ‘Stăpânul inelelor’, a încetat din viață la 93 de ani, la Londra, informează EFE citând ediția de joi a ziarului „The Daily Telegraph”.

Actorul a murit după ce fusese spitalizat la Londra pentru probleme respiratorii și insuficiență cardiacă, scrie The Guardian în ediția online.

Cunoscut pentru rolurile care l-au făcut celebru din filme precum ‘Dracula’, ‘Wicker Man’ (1973), personajul Saruman din trilogia ‘The Lord of The Rings’ și seria ‘The Hobbit’, Sir Christopher Lee a murit duminică dimineață la spitalul ‘Chelsea and Westminster’ din Londra, potrivit unor surse apropiate familiei.

Soția actorului a dorit ca vestea morții acestuia să fie transmisă presei câteva zile mai târziu, pentru ca membrii familiei să fie informați primii. Cei doi au fost căsătoriți peste 50 de ani.

Pe lângă cariera bogată în lumea filmului, actorul a scos numeroase albume de heavy metal, printre care amintim ‘Revelation’ (2006), ‘Charlemagne. The Omens of Death’ (2013), și câteva EP-uri, printre care cel mai recent ‘Metal Knight’ (2014).

Pentru cariera în lumea filmului și numeroasele acte de binefacere a primit titlul de cavaler în 2009, iar în 2011 a fost recompensat cu premiul pentru întreaga carieră din partea Academiei Britanice de Film (BAFTA).

Și-a început cariera în 1947 cu un rol în filmul ‘Corridor of Mirrors’, iar la sfârșitul anilor ’50 a început colaborarea cu compania de producție Hammer care i-a adus faima.

A îmbrățișat genul horror și timp de aproape două decenii, 1957-1977, a jucat în foarte multe pelicule care-i puneau în evidență calitățile de actor, în filme precum ‘I, Monster’ (1971), ‘The Creeping Flesh’ (1972), iar cel mai bun rol al său a fost considerat personajul Lord Summerisle în ‘The Wicker Man’ (1973).

De asemenea, Christopher Lee a considerat extrem de important rolul său din filmul biografic ‘Jinnah’ (1998) despre fondatorul statului Pakistan Muhammad Ali Jinnah. A interpretat personajul antagonist principal Francisco Scaramanga din filmul seriei James Bond — ‘The Man with the Golden Gun’ (1974).

A împrumutat vocea sa unor personaje din jocuri video precum ‘GoldenEye: Rogue Agent’ și ‘Lego The Hobbit’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News