Actriţa italiană Laura Antonelli, mit erotic al anilor ’70, a încetat din viaţă

Actrița Laura Antonelli, ‘sex-simbol’ al cinematografiei italiene în anii ’70, care s-a retras din activitatea artistică în urmă cu 20 de ani în contextul unui scandal legat de droguri, a murit la 73 de ani, informează agențiile internaționale de presă, citând o informație difuzată luni de autoritățile din Roma.

Corpul fără viață al fostei artiste a fost găsit de asistenta ei, luni dimineața, în locuința sa din Ladispoli, o localitate de pe malul Mediteranei, în apropiere de Roma. Cauza decesului urmează a fi stabilită de medicii legiști.

Laura Antonelli s-a născut la 28 noiembrie 1941 în orașul Pola, de pe coasta Dalmată a Mării Adriatice, care la acea vreme făcea parte din Italia, iar acum se află în Croația. Se numea Laura Antonaz și era profesoară de sport în 1969, când frumusețea ei a fost descoperită de un fotograf care a lansat-o în lumea filmului.

A devenit celebră grație peliculei ‘Malizia’, regizată în 1973 de Salvatore Samperi, în care apărea ca o femeie senzuală și foarte provocatoare. Din filmografia ei, mai importante au fost rolurile din „Passione d’amore” (‘Patima iubirii’) a lui Ettore Scola, ‘Sessomatto’, a regizorului Dino Risi, și ‘El inocente’ (‘Inocentul’), în regia lui Luchino Visconti.

Cariera și averea Laurei Antonelli au fost distruse de o operație estetică nereușită și după ce, în 1991, a fost arestată pentru deținere și trafic de stupefiante. Abia în anul 2000, justiția a stabilit că cele 36 de grame de cocaină care fuseseră găsite în vila ei erau pentru uz propriu și nu pentru a fi comercializate. Afectată de o puternică depresie, fosta vedetă a fost internată în 1996, într-o clinică de psihiatrie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata