Alcoolul reduce riscul îmbolnăvirii de artrită

Consumul frecvent de alcool reduce riscul de îmbolnăvire şi severitatea manifestării artritei reumatoide, o maladie extrem de dureroasă care afectează articulaţiile şi poate apărea la orice vârstă, informează publicaţia britanică The Telegraph.

O echipă de cercetători de la Sheffield University a descoperit faptul că pacienţii suferind de artrită reumatoidă care susţin că au consumat alcool de peste 10 ori în ultima lună, au articulaţiile mai puţin afectate de boală, fiind mai puţin inflamate, mai puţin dureroase şi mai puţin umflate decât la pacienţii care nu consumă alcool.

Explicaţia ar putea fi dată de faptul că alcoolul, consumat frecvent, reduce capacitatea de răspuns a sistemului imunitar al organismului, iar artrita reumatoidă este o boală auto-imună, sistemul imunitar atacând organismul, în timp ce tratamentele medicale actuale vizează doar ameliorarea simptomelor şi nu eliminarea cauzelor.

De asemenea, cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă alcool în cel puţin zece zile dintr-o lună, întâmpină un nivel de risc de patru ori mai mic în ceea ce priveşte îmbolnăvirea de artrită, decât cei care nu beau deloc. Concluziile acestui studiu au fost publicate în ultimul număr al revistei Rheumatology sub coordonarea lui James Maxwell, doctor în reumatologie la Sheffield University.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata