Alexei Navalny a cerut ajutorul unei comisii publice pentru a i se administra analgezice pentru dureri severe

Criticul închis de la Kremlin, Alexei Navalny, a cerut ajutorul unei comisii publice pentru a obține acces la injecții cu analgezice pentru dureri severe la picior, a transmis șeful comisiei într-o declarație.

Navalny a fost închis luna trecută timp de doi ani și jumătate sub acuzațiile pe care le-a numit motivate politic. El a fost arestat în timp ce se întorcea în Rusia din Germania în ianuarie, unde își revenise din ceea ce medicii spuneau că este o otrăvire.

Politicianul de opoziție, în vârstă de 44 de ani, a transmis într-o declarație că cererea sa de tratament de către un medic civil a fost respinsă și că a fost trezit de un paznic la fiecare oră în timpul nopții, într-o încercare deliberată de a-i submina sănătatea.

Membrii unei comisii publice locale de monitorizare, un organism semi-oficial cu acces la închisorile rusești, l-au vizitat pe Navalny în colonia sa penală, la 100 km (60 mile) la est de Moscova, vineri.

„Dintr-o conversație (cu Navalny) am aflat că simte durere la picior și a cerut ajutor pentru a primi injecții cu Diclofenac pentru a reduce durerea. El este încă capabil să meargă”, a spus Vyacheslav Kulikov, șeful comisiei, în o declarație online.

Comisia nu a spus dacă Navalny a primit injecțiile analgezice pe care le-a cerut.

„Ne-am asigurat că solicitarea sa a fost înregistrată oficial”, a spus Kulikov.

O purtătoare de cuvânt a unui departament regional al autorității penitenciare din Rusia a refuzat orice comentariu imediat.

Diclofenacul este un medicament care reduce inflamația și durerea și este utilizat pentru tratarea problemelor cu articulațiile, mușchii și oasele, se arată în informațiile de pe site-ul Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie.

Navalny a spus că singurul său tratament a fost două pastile de ibuprofen pe zi și diagnosticul său a fost neclar.

Avocatul lui Navalny, Vadim Kobzev, care l-a vizitat pe politician cu o zi înainte de monitorizarea publică, a declarat că nu este la curent cu solicitarea sa de injectare a analgezicului.

Două duzini de medici ruși au declarat într-o scrisoare deschisă publicată online duminică că Navalny ar putea suferi de consecințele otrăvirii sau de o nouă boală cauzată de recuperarea incompletă.

„Ne temem de cele mai grave repercursiuni. Lăsarea unui pacient în această stare fără ajutor, poate fi chiar chirurgicală, poate duce la consecințe grave, inclusiv o pierdere ireversibilă, completă sau parțială a funcțiilor membrelor inferioare”, au spus medicii în scrisoarea publicată de către presa rusă The Insider.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata