Alexei Navalny este bolnav. Are febră și tușește, a fost mutat la o unitate medicală

Criticul închis de la Kremlin, Alexei Navalny, a declarat că are o tuse și o temperatură crescută persistente și că au existat cazuri de tuberculoză în închisoarea unde este reținut.

Între timp, ziarul pro-Kremlin Izvestiya a declarat că Navalny, în vârstă de 44 de ani a fost transferat la o unitate medicală cu simptome de boală respiratorie.

Avocatul lui Navalny a declarat că starea lui se deteriorează în fiecare zi. El a declarat greva foamei săptămâna trecută.

El este reținut la o colonie penală pentru a executa o pedeapsă pentru delapidare.

Pedeapsa cu suspendare din 2014 a fost transformată într-o închisoare efectivă după ce s-a întors din Germania, unde primise tratament medical după o otrăvire.

Într-o postare pe Instagram (în rusă), liderul opoziției a spus că până la trei persoane din unitatea sa au fost conduse recent la spital cu tuberculoză. El a spus că a avut o tuse persistentă și o temperatură de 38,1 grade Celsius.

Citeste si:  Laserul care examinează în 3D componentele ochiului

„Dacă am tuberculoză, atunci poate îmi va alunga durerile din spate și amorțeala din picioare. Ar fi frumos”, a spus el.

Dar el a adăugat că va continua greva foamei, a început săptămâna trecută să solicite un tratament adecvat pentru durerile acute de spate și picioare.

Raportul lui Izvestia a citat o declarație a serviciului penitenciar rus, în care se spune că Navalny a primit diferite teste, inclusiv pentru coronavirus.

S-a spus că simptomele sale includeau o temperatură ridicată și că era supravegheat de medici. Cu toate acestea, declarația a negat existența tuberculozei la colonie.

Avocații lui Navalny l-au vizitat în custodie și l-au ajutat să posteze mesaje pe rețelele de socializare. Una dintre ele, Olga Mihailova, a declarat pentru postul de televiziune independent Dozhd că serviciul penitenciar nu ajută situația.

„El este complet în puterea închisorii …”, a spus ea. „În fiecare zi sunt deteriorări foarte grave. „Este foarte dificil să înțelegem de ce se întâmplă acest lucru. Serviciul penitenciarului nu reacționează la o singură plângere de-a noastră … De la ei a fost o liniște deplină privind starea sa de sănătate.”

Citeste si:  O erupţie impresionantă a vulcanului Colima, surprinsă de o cameră web - VIDEO

Serviciul penitenciarului rus a negat săptămâna trecută acuzațiile lui Navalny conform cărora nu ar primi un tratament adecvat și că ar fi privat de somn. Acesta a spus că are „toată asistența medicală necesară în conformitate cu indicațiile sale medicale”.

Secretarul general al grupului de drepturi Amnesty International a declarat că a apelat la președintele rus Vladimir Putin pentru „arestarea arbitrară și starea de sănătate deteriorată” a lui Navalny.

„Există o perspectivă reală că Rusia îl supune unei morți lente. Trebuie să i se acorde acces imediat la un medic în care are încredere și trebuie eliberat”, a scris Agnes Callamard pe Twitter.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner