Austria îi va întoarce din drum pe migranţii care intenţionează să tranziteze Germania

Austria va interzice intrarea pe teritoriul său a migranților care intenționează mai degrabă să tranziteze Germania decât să ceară azil acolo, a afirmat ministrul austriac de interne Johanna Mikl-Leitner într-un interviu la postul de radio ORF vineri, relatează agenția Reuters.

Germania întoarce la frontiera sa cu Austria un număr crescând de migranți, sute de persoane în fiecare zi, anunța poliția austriacă în această săptămână.

Sute de mii de migranți au trecut prin Austria și au intrat în Germania începând din septembrie 2015, când cele două țări și-au deschis granițele pentru valul de persoane care au fugit de război și sărăcie din Orientul Mijlociu, Afganistan și din alte zone.

Doar circa 90.000 au cerut azil în Austria anul trecut, dar temerile legate de migranți au contribuit totuși la creșterea sprijinului față de extrema dreaptă.

Miniștri din partea Partidul Social-Democrat (SPOe) și ai partenerului lor de coaliție, Partidul Popular (OeVP), sunt de părere că trebuie să se facă mult mai mult pentru a reduce numărul de persoane care sosesc, cu toate că ei nu au căzut de acord asupra modului cum s-ar putea realiza aceasta.

”Care este situația actuală la granița germano-austriacă? Cei care vor doar azil în Germania sunt lăsați să treacă, iar cei care vor să călătorească mai departe sunt trimiși înapoi”, a declarat dna Mikl-Leitner. ”Îi vom opri direct la granița noastră sudică începând de la sfârșitul săptămânii viitoare”, a mai spus ministrul austriac, referindu-se la granița Austriei cu Slovenia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata