Auto – F1: Schumacher, internat la Lausanne deoarece aici lucrează neurologi celebri

Fostul pilot german de Formula 1 Michael Schumacher a fost internat la Lausanne, după ieșirea din comă, deoarece în acest oraș elvețian lucrează unii dintre cei mai bine cotați neurologi din lume, scrie AFP.

Spitalul universitar din Lausanne (CHUV) a confirmat luni că Schumacher a fost internat aici, după ce a părăsit spitalul din Grenoble (Franța), în care a petrecut ultima jumătate de an.

Septuplul campion mondial, în vârstă de 45 ani, s-a aflat în stare de comă începând din 29 decembrie, când a suferit un accident de schi în Alpii Francezi, fiind internat în spitalul universitar din orașul francez Grenoble. La admiterea sa în această clinică, medicii au precizat că pilotul a suferit leziuni craniene „difuze și grave”, după ce s-a lovit cu capul de o stâncă.

La sfârșitul lunii ianuarie, medicii au declanșat faza de trezire, care a constat în reducerea progresivă a sedativelor administrate, un proces foarte lung.

Un purtător de cuvânt al spitalului din Lausanne a declarat luni: „Familia lui este împreună cu el, într-un spațiu special amenajat pentru a le prezerva intimitatea și a asigura cea mai bună îngrijire posibilă”. El a cerut respectarea „secretului medical și a sferei private a familiei sale”.

Alegerea spitalului din Lausanne s-ar explica prin faptul că acesta dispune de experți în neurologie recunoscuți pe plan mondial, iar Schumacher locuiește în apropiere, în cantonul Vaud, la o jumătate de oră de Lausanne. El trăiește de mai mulți ani în Elveția, la Gland, o mică localitate situată între Geneva și Lausanne, pe malul lacului Leman.

Luni, la începutul după-amiezii, circa zece ziariști se aflau în fața CHUV, efervescența fiind mult mai mică decât la finele lui decembrie, când Schumacher a fost internat la Grenoble.

Imediat după anunțul că ‘Schumi’ a ieșit din comă, unul din prietenii fostului pilot, fotbalistul german Lukas Podolski, a exclamat pe Twitter: „ce veste extraordinară”. Aflat acum în Brazilia, la Mondialul 2014, fotbalistul a adăugat: „Sunt atât de bucuros și fericit că am auzit această veste”.

Podolski scrisese sâmbătă pe Twitter că speră că „Michael va putea eventual să urmărească un meci sau altul, dacă vom câștiga Cupa, vom putea să-i facem plăcere”.

La rândul său, Ferrari a indicat luni pe pagina sa de Twitter: „Vin informații încurajatoare, care ne fac să sperăm”.

Pe 13 aprilie, purtătoarea de cuvânt a familiei Schumacher, Sabine Kehm, estimase „imposibil” să se emită vreun prognostic, deoarece „nici medicii nu emit vreunul”. În astfel de accidentare care afectează creierul, „fiecare caz este un caz aparte”, a explicat ea. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata