„Avatar” continuă pe primul loc în clasamentul încasărilor, la şase săptămâni de la lansare

Noul film al cineastului canadian James Cameron, „Avatar”, ar putea fi gheţarul ce va scufunda „Titanicul”, realizat de acelaşi regizor, coborându-l de pe primul loc în clasamentul general boxoffice.

Filmul 3D „Avatar” şi-a încheiat cea de-a şasea săptămână de la lansare şi se află în continuare pe primul loc în clasamentul încasărilor în Statele Unite ale Americii şi Canada, informează luni Associated Press.
Înregistrând la sfârşitul săptămânii trecute încasări în valoare de 36 milioane de dolari, spectaculosul film SF al studiourilor 20th Century Fox a ajuns la un total al încasărilor pe piaţa nord-americană de film de 552,8 milioane de dolari, conform estimărilor.

În ceea ce priveşte totalul încasărilor (atât în SUA, Canada cât şi în restul lumii) „Avatar” a reuşit să obţină până în prezent încasări de 1,841 miliarde de dolari, cu doar 2 milioane de dolari mai puţin decât „Titanic”, megaproducţia semnată de acelaşi James Cameron care deocamdată încă se mai află pe primul loc în clasamentul general al încasărilor.

„Acest film sfidează toate superlativele”, comentează Chris Aronson, şeful departamentului de distribuţie al studiourilor 20th Century Fox. În ceea ce priveşte strict vânzările de bilete în afara continentului nord-american, filmul „Avatar” a obţinut încasări de 1,29 miliarde de dolari, depăşind recordul de 1,24 miliarde de dolari deţinut de „Titanic”.
Această saga ce se derulează pe lumea extraterestră Pandora se află pe cale să întreacă „Titanicul” şi în ceea ce priveşte încasările domestice. După 37 de zile de la lansare, „Avatar” a reuşit să depăşească sâmbătă o altă megaproducţie, „Batman: The Dark Knight”, ocupând pentru moment locul doi în clasamentul celor mai bine vândute filme din SUA şi Canada.

„Asistăm la felul cum se scrie istoria boxoffice-ului”, a comentat Paul Dergarabedian, analist de boxoffice pentru site-ul Hollywood.com. „Vedem cum se prăbuşesc toate aceste recorduri pe care le credeam intangibile şi fenomenul „Avatar” continuă, fără să-şi piardă din impulsul iniţial”, a mai adăugat el.
Pe locul 2 în clasamentul boxoffice de la sfârşitul săptămânii trecute s-a plasat un film aflat la lansare – thriller-ul apocaliptic „Legion” în care Paul Bettany joacă rolul unui înger decăzut din graţia divină care însă luptă pentru a-i salva pe oamenii pe care Dumnezeu vrea să-i pedepsească. Această peliculă a obţinut încasări de 18,2 milioane de dolari.

Pe locul 3 în topul încasărilor s-a poziţionat ultima producţie a studiourilor Warner Bros., „The Book of Eli”, o altă poveste apocaliptică, care a înregistrat încasări de 17 milioane de dolari în cea de-a doua săptămână de la lansare. În acest film Denzel Washington joacă rolul unui profet justiţiar care călătoreşte într-o lume post-apocaliptică încercând să protejeze ultima Biblie rămasă de o bandă de nelegiuiţi conduşi de Gary Oldman.

Locul 4, cu încasări de 14,5 milioane de dolari, a fost ocupat de o fantezie pentru copii şi întreaga familie, „Tooth Fairy”, în care rolul principal este deţinut de Dwayne „The Rock” Johnson – un jucător profesionist de hochei care ajunge pe post de „zâna măseluţă”.  Pe locul 5 în topul încasărilor de la sfârşitul săptămânii trecute s-a plasat filmul „The Lovely Bones” cu 8,8 milioane de dolari.

Citește și
1 Comentariu
  1. persiap87 spune

    DA AI DREPTATE CHIARCA ESTE O PORCARIE PENTRU COPII DE 4-7 ANI MACAR FILMUL: From Paris With Love este mai de Adulti nu Ca Avatar de 4-7 ani asa ca avatarul care zice ei ca este suprematia pe primul loc, ei fine este un jeg pe primul loc si tu creezi ca cat o sa stea pe primul loc filmul asta pentru ca o sa mai apara si altele ca doar no fii sfarsitul lumii si nu va mai aparea nici un film mai ca de exemplu: From Paris With Love.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata